Neziderské Jezero


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Téměř nekonečné dálky, zelené vinohrady, jedinečný národní park, zemské hlavní město Eisenstadt oplývající mnoha kulturními památkami v čele se známým zámkem Esterházy, mírné podnebí, to vše a ještě mnohem více nás čeká v Burgenlandu. Jsou místa na zemi, která jsou prostě jedinečná. Jedním takovým je právě stepní Neziderské jezero v Burgenlandsku. Na východním pobřeží nedozírná step, ze západního pobřeží se z pozvolna zvedají Alpy. Poznejte tedy s námi Burgenlandské moře a jeho okolí.

Kittsee – Hainburg an der Donau – NP Donau-Auen – zámek Eckartsau – NP Neziderské jezero – Podersdofr am See – Illmitz – Rust – Eisenstadt – Fertörákos – Sopron

TOULKY U BURGENLANDSKÉHO MOŘE

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 14.06. - 16.06. Odjezd F + Ostrava (+500)

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Ráno (8:00 hod) odjezd z ČR přes Bratislavu do Rakouska. Začátek zájezdu se dá označit, jako sladký. Do tajů výroby čokolády nás totiž zasvětí prohlídka čokoládovny Franz Hauswirth v městečku KITTSEE . Prohlídka je samozřejmě spojena s bezplatnou ochutnávkou a možností nákupu. Nedaleko soutoku Dunaje a Moravy, bylo odedávna majestátní branou do Rakouska město HAINBUGB AN DER DONAU . Jen málo evropských měst se může pochlubit tak dokonale zachovalým systémem opevnění, svírajícím překrásné historické městské jádro. Úchvatný výhled na město, řeku Dunaj a okolní krajinu se skýtá z mohutné pevnosti na kopci nad městem, kde si r. 1252 řekli své ano český král Přemysl Otakar II. a Markéta Babenberská. NP DONAU-AUEN je široký pás lužních lesů podél Dunaje a jeho nesčetných slepých ramen. Utopen v záplavě lesů je lovecký zámek ECKARTSAU . Během prohlídky na nás dýchne nostalgie a nevděk, zažívaný posledním Rakouským císařem Karlem I., který tu i s rodinou strávil v r. 1919 své poslední měsíce před odchodem do exilu. Večer ubytování v hotelu.
2. den: NP NEZIDERSKÉ JEZERO (UNESCO) je v mnoha ohledech zcela jedinečnou přírodní oblastí. Jezero nemá přítok, je proto závislé na dešťové vodě a podzemních vývěrech minerální vody, pročež má mírně slanou chuť. Široký pás rákosu po obvodu jezera, je hnízdištěm asi 340 druhů ptáků a mnohé další zajímavosti nám přinesou celodenní toulky podél jezera. Z PODERSDORF AM SEE se vydáme na vyhlídkovou plavbu po jezeře. Při délce jezera 36 km je možnost si ověřit zaoblení země. Okolí obce ILLMITZ je příkladem typické stepní krajiny a současně nejníže položeným místem Rakouska. Procházka mezi nespočtem jezer je ideální k pozorování všudypřítomného divokého ptactva. V podvečer pak centrum západního, již hornatého pobřeží jezera, město RUST . Toto starobylé historické město má ve znaku čápa, najdeme jej hnízdit na každém z větších komínů ve městě. Rust je centrem jedné z nejvýznamnějších vinařských oblastí v Rakousku, kde je skutečně produkováno BIO víno. Večer návrat do hotelu.
3. den: Dopoledne hlavní město Burgenlandska EISENSTADT , město hudebního skladatele Josepha Haydna a mocného knížecího rodu Esterházyů. Důkazem bohatství a slavné minulosti tohoto rodu je velkolepý barokní zámek Esterházy. Kámen ve vesnici FERTÖRÁKOS na maďarské straně jezera lámali na své stavby již Římané. Dnes se v monumentálních vnitřních prostorách lomu každoročně koná hudební festival z děl Liszta a Wagnera. Z lomu je úchvatný výhled na celé Neziderské jezero a přilehlé rákosové plochy. Z maďarské strany je centrem jezerní oblasti historické město SOPRON s dokonale zachovalým středověkým jádrem, částí městských hradeb a židovskou čtvrtí. Odpoledne odjezd přes Bratislavu, návrat zpět do ČR ve večerních hodinách (cca 19:00 hod) a následná cest do míst nástupu.

Slevy

  • Sleva 55+ ze základní ceny - 3%

Cena zahrnuje

  • 2x bufetovou snídani
  • 2x ubytování v hotelu *** – 2lůžk.pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • pobytovou taxu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 750 Kč
  • 2x večeře o 4 chodech 980 Kč
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 110 Kč
  • plavby
  • vstupné