New York po americku + CONEY ISLAND (letecky z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky

Jedinečný poznávací zájezd se zkušeným průvodcem, během kterého poznáte New York jako praví Američané. Poplujete lodí až k Soše Svobody, z Manhattanu si vychutnáte pohled na Brooklynský most, uvidíte New York před boomem mrakodrapů, ochutnáte původní hot dog či typický bagel, zažijete gospelovou bohoslužbu ve stylu filmu Sestra v akci. Zažijte s námi New York jako místní!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel:

Zavazadlo v ceně zájezdu  – malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 22 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo si lze vzít na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu  – odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a o rozměrech, jejichž součet nesmí přesáhnout 157 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do úložného prostoru)

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Plavba k soše Svobody

Dospělý 700.00 Kč
Dítě 490.00 Kč
Senior 580.00 Kč

Top of the Rock

Dospělý 1190.00 Kč
Dítě 1000.00 Kč
Senior 1100.00 Kč

Cestovní pojištění: Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Přílet do New Yorku, transfer na hotel, ubytování. V závislosti na času příletu průvodce zvolí časově nejvhodnější program. Přílet do  New Yorku v odpoledních hodinách a následný přesun z letiště na ubytování (šestihodinový časový posun). Pokud to čas příletu dovolí, tak náš první večer v New Yorku strávíme na Times Square, tedy na místě, kam to táhne všechny Newyorčany i místní obyvatele, zvláštně pak tehdy, když je co slavit. A my náš přílet do města, které nikdy nespí, určitě oslavit musíme. Na „ křižovatce světa “ se nejprve porozhlédneme, posadíme se na známé červené schody , budeme vychutnávat místní atmosféru a ruch. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně v pozdních večerních hodinách.
2. den: Tento den vás čeká to nejdůležitější z historie i současnosti - majestátní socha Svobody, impozantní Brooklynský most či pulzující Wall Street. Přímořské atmosféry si užijete v historickém South Street Seaport. Ráno podnikneme plavbu , kterou nevynechá žádný návštěvník New Yorku – dopravíme se totiž na ostrov Svobody, na němž se majestátně tyčí newyorská ocelová dáma, Socha Svobody, zvedající do výše svoji pochodeň. Během plavby uvidíme také „ostrov nadějí“, Ellis Island, na kterém se nacházel imigrační úřad. Prošly jím milióny lidí toužících po splnění svého amerického snu v „novém světě“. V ceně plavby je také vstup do Muzea Imigrace na Ellis Island. V ceně plavby je také vstup do Muzea Imigrace na Ellis Island. Odpoledne se pak kolem Indiánského muzea a přes první newyorský veřejný park Bowling Green projdeme po  Broadwayi, tzv. kaňonem hrdinů, a mineme známou bronzovou sochu býka, označující vstup do finančního světa. Kolem překrásného novogotického kostela Trinity Church projdeme až na newyorskou Wall Street. Uvidíme Federal Hall se sochou George Washingtona, která označuje místo, kde první americký prezident složil v roce 1789 svou přísahu, a také impozantní budovu Newyorské burzy . Zamotáme se v uličkách okolo Wall Street a dojdeme k hostinci Fraunces Tavern , jednom z nejstarších v NYC, kam chodil i sám George Washington . Dále nás čeká procházka po nábřeží East River až do malebného historického přístavu South Street Seaport , kde si můžete dopřát večeři a osvěžující americké pivo, vychutnat si atmosféru letní noci ve městě, které nikdy nespí. Navečer nás čekají panoramatické výhledy na jeden z hlavních symbolů města - působivý Brooklynský most, jejž zvěčňovali mnozí malíři a kterému se pro jeho elegantní tvar přezdívá „ ocelová harfa “. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně ve večerních hodinách.
3. den: Dnes navšítívíme další nej města - památku obětem 11. září tzv. Ground Zero, nepřehlédnutelný Empire State Building, bohémskou čtvrť Greenwich Village a vyzkoušíme newyorskou specialitu "bagel". Ráno se vrátíme na Dolní Manhattan, nahlédneme do jednoho z nejstarších newyorských kostelů a zároveň jediného dochovaného kostela koloniální doby St. Paul Chapel a pak budeme pokračovat až k nejsmutnějšímu místu novodobé historie, k působivému památníku Ground Zero, kde dříve stávala newyorská Dvojčata. Odpoledne zažijeme rušnou atmosféru slavného náměstí Union Square , kde v místním parčíku Newyorčané rádi tráví obědové pauzy. Budete moct ochutnat newyorskou specialitu, kterou je houska z kvašeného těsta s dírou uprostřed, tzv. „bagel“. V New Yorku prý chutná nejlépe.  Vydáme se na procházku, během níž dorazíme ke slavnému rohovému mrakodrapu Flatiron Building , kterému se pro jeho tvar přezdívá „žehlička“. Následně se přesuneme k další ikoně Velkého jablka, legendární Empire State Building. Později odpoledne objevíme kouzelná zákoutí newyorské bohémské čtvrti Greenwich Village. Dojdeme až do Washington Square Park, který obklopují budovy Newyorské univerzity a kde se tyčí téměř třicetimetrový Washingtonův oblouk . Právě zde dříve bývalo newyorské popraviště. Na závěr dne se na něco dobrého k snědku zastavíme v industriální a dynamické potravinové tržnici Chelsea Market . Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
4. den: Dopoledne si užijeme klidu Central Parku, který vystřídáme za jednu z nejznámějších ulic New Yorku, Pátou Avenue. Odpoledne nás čeká výhled na město z Rockefeller centra či muzikálová Broadway. Dnes dopoledne strávíme v Central Parku, kde uvidíme třeba „ Velkou louku “, na kterou Newyorčané v letních měsících chodívají na představení Metropolitní opery, nebo památník Johna Lennona před domem Dakota House , ve kterém tento hudebník bydlel a před kterým byl zavražděn. Central Parkem pozvolna dojdeme až na Pátou Avenue, kde nás čekají slavné budovy jako obchod Apple, hotel Plaza, mrakodrap Trump Tower nebo klenotnictví Tiffany. Kolem impozantní katedrály sv. Patrika pak dorazíme až do míst, kde bije srdce New Yorku, k Rockfellerovu centru. Zde se před sochou Prométhea v zimě nachází známé kluziště a před budovou Grand Electric Building také newyorský vánoční strom. Dnešní den si budete pamatovat také díky působivé vyhlídce Top of the Rock z nejvyšší budovy Rockfellerova centra. V odpoledních hodinách uvidíme jednu z newyorských ikon, mrakodrap automobilového magnáta Chrysler Building a na cestu si budeme moci koupit kávu v kelímku v budově obrovského elegantního nádraží Grand Central Terminal, které se často objevuje ve filmech odehrávajících se v New Yorku. Večer si zájemci budou moci dopřát zábavu v tom pravém newyorském stylu a připojit se spolu s místními i turisty ke zhlédnutí některého ze slavných newyorských muzikálů v divadelním distriktu kolem ulice Broadway. Ve večerních hodinách návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
5. den: V průběhu dne navštívíme nejlidnatější čtvrť města, Brooklyn, a centrum zábavy i odpočinku při pobřeží oceánu, Coney Island. Ráno se vydáme k pobřeží Atlantského oceánu na poloostrov Coney Island v nejjižnější části Brooklynu , kam Newyorčané v hojném počtu vyrážejí o víkendech za zábavou a odpočinkem. Projdeme se po pobřeží a uvidíme stánek Nathan’s Famous , který údajně začal prodávat vůbec první newyorské hot dogy. Jakmile se otevřou brány místního lunaparku, budou zájemci moci vyzkoušet jízdu na legendární dřevěné horské dráze Cyclone z roku 1927 nebo si užít jiné aktrakce či odpočinek na pláži.  Odpoledne se vydáme na prohlídku  turisty mírně opomínané čtvrti Brooklyn. Projdeme se po promenádě Brooklyn Heights , ze které uvidíme Manhattan jako na dlani. Projdeme přes Brooklyn Bridge Park, navečer přejdeme Brooklynský most a vrátíme se na Manhattan. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně.
6. den: Tento den nahlédneme do afroamerické kultury ve čtvrti Harlem. Na své si přijdou fanoušci filmu Sestra a akci i milovníci suvenýrů.  Ráno nás čeká návštěva nejslavnější afroamerické čtvrti v USA, newyorského Harlemu. Zde se ráno zúčastníme působivé gospelové bohoslužby , během níž si budeme připadat téměř jako uprostřed filmu Sestra v akci . Podíváme se na divadlo Apollo, ve kterém vystupovala nejedna hvězda černošského hudebního nebe a budeme mít čas na oběd nebo nákupy. V případě večerního odletu nebo alternativně kterýkoliv den zájezdu – možnost návštěvy některého z významných newyorských muzeí a galerií dle vlastního výběru (světoznámé Americké muzeum historie přírody se 35 milióny exponátů; muzeum s největší sbírkou moderního umění na světě  MoMa; proslulé Guggenheimovo muzeum, muzeum voskových figurín Madame Tussaud´s nebo třeba Indiánské muzeum) nebo využít čas k nákupům. Dle letového řádu po programu návrat na hotel, transfer na letiště a odlet zpět do ČR.
7. den: Přílet do ČR v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – New York – Praha s příp. přestupem
  • kabinové zavazadlo a odbavované dle pravidel pro přepravu zavazadel viz níže
  • transfer letiště – hotel – letiště
  • 5x ubytování v New Yorku v 3* hotelu ve 2lůžkových pokojích s vlastním soc. zařízením
  • 5x snídaně
  • průvodce po celou dobu (od odletu do návratu, mimo volný program ve městě)
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupní povolení ESTA (pokud nemáte v pase platné vízum, pro vstup do USA je vyžadován biometrický pas), poplatek za vyřízení 600 Kč/os
  • MHD v New Yorku (cca 35 USD)
  • doporučené kapesné cca 350 USD/ os./ pobyt/ stravování, vstupné
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 9 900 Kč