Nejkrásnější motivy rakouských Alp


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Hallein • Bischoffshofen • Kitzbühel • Krimmelské vodopády • Zell am See • Grossglockner • Lienz • Werfen

Změna vyhrazena: Změna programu vyhrazena.

Poznámka: Zájezd je pořádán ve spolupráci s partnerskou CK Čedok.
Trasa 1: Louny, Slaný, Kladno, Praha, Dubenec, Písek, České Budějovice
Trasa 2: Mladá Boleslav, Praha, Tábor, České Budějovice

Min. počet účastníků: 36.

Program zájezdu

1. den: v časných ranních hodinách odjezd z ČR přes Dolní Dvořiště a kolem Mondsee a Salcburku příjezd do Halleinu , možnost návštěvy solného dolu, který dal základ bohatství Salcburku. Přes Bischoffshofen , kde následuje krátká zastávka k individuální prohlídce městečka, v jehož kostele je známý Rupretikreuz pocházející z 8. století, dojedeme do oblasti Zell am See . Ubytování, večeře a nocleh.
2. den: snídaně. Přes Pass Thurn dojedeme do olympijského města Kitzbühelu , možnost výjezdu lanovkou na blízké vrcholy. Pokračujeme k nejvyšším vodopádům Evropy - Krimmelským vodopádům. Možnost výstupu na vyhlídky u vodopádu (vstupné cca 3 EUR není v ceně zájezdu). Cestou zpět do Zell am See možnost použít úzkorozchodnou železnici. Návrat do místa ubytování ve večerních hodinách. Individuální volno. Večeře a nocleh.
3. den: po snídani přes Bruck an der Glocknerstrasse dojedeme pod nejvyšší průjezdný průsmyk v Evropě Grossglockner. Projedeme průsmykem po vysokohorské vyhlídkové silnici se zastávkami na Hochtor a Franz Josefs Hoehe, odkud se otevírají nádherné pohledy na nejvyšší horu Rakouska Grossglockner a ledovec Pastersee. Pokračujeme do Heiligenblut k návštěvě poutního kostela, v němž je nejkrásnější vyřezávaný oltář Korutan a hrobka sv. Brikcia. Dále se zastavíme v městečku Lienz a cestou zpět do místa ubytování projedeme známou Felbertauernstrasse . Večeře a nocleh.
4. den: po snídani odjedeme do Werfenu . Možnost návštěvy největší ledové jeskyně Evropy Riesenwelt , která se skalním masivem Vysokých Taur táhne až do vzdálenosti 42 km. Po návštěvě této jedinečné přírodní krásy pokračujeme po dálnici kolem Salcburku a Mondsee zpět do ČR. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách (trasy z Moravy v časných ranních hodinách následujícího dne).