Nejkrásnější Místa Skotska A Ostrov Skye


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Vydejte se s námi poznat rozmanitou skotskou krajinu, travnaté kopce oblasti Borders, strhující scenérie Highlands, odlehlá horská údolí, jezera, vřes, historická města a romantické hrady, vypínající se na ostrovech nebo u jezer. Ochutnáme i pravou skotskou whisky, budeme pátrat po lochnesské příšeře, obdivovat folklór země a úchvatný ostrov Skye, divoké scenérie, útes Kilt Rock - to je Skotsko! Zájezd provází Tomasz Kedzior. Edinburgh - Falkirk Wheel - Stirling - St. Andrews - Blair Athol - Dalwhinne Distillery - Eilean Donan - ostrov Skye: hrad Dunvegan - Kilt Rock - Old Man of Storr - Portree - Loch Ness - Fort Augustus - Glen Nevis - Glenfinnan Viaduct - Glen Coe - Luss - Loch Lomond - Glasgow

1. den zájezdu:
Odlet s průvodcem z Prahy do EDINBURGHU , transfer na ubytování do hotelu. Odpoledne pěší prohlídka města s průvodcem. Procházka po Royal Mile, Princess Street, možnost nákupů nebo výstup na vyhlídkový bod Calton Hill.

2. den zájezdu:
Nejnavštěvovanější skotské město EDINBURGH , prohlídka královské jachty Britannia , impozantní hrad Edinburgh Castle s korunovačními klenoty. Den zakončíme návštěvou Rosslynské kaple (známé z filmu Šifra mistra Leonarda).

3. den zájezdu:
Ráno přejedeme přes strhující Forthské mosty , navštívíme jediný rotační lodní výtah tohoto typu na světě FALKIRK WHEEL , nacházející se nedaleko města Falkirk. Návštěva královského hradu STIRLING , který se tyčí vysoko na skále a po staletí vévodil skotským dějinám, z historického hlediska patří k nejvýznamnějším pevnostem ve Skotsku. Přesuneme se na druhou stranu Stirlingu k Wallace Monument , rozhledna s expozicí o skotské historii i současnosti. Přejezd do kraje Fife, procházka po nejstarším univerzitním městě Skotska ST. ANDREWS , které je považováno za "domov golfu" a na zdejší univerzitě studoval i princ William.

4. den zájezdu:
Budeme projíždět typicky skotskou krajinou územím Highlands, cestou navštívíme velkolepé sídlo vévody z Athollu BLAIR ATHOL , prohlídka zámku Blair Castle , sídlo rodu Murray, vévodů z Athollu. Exkurze v palírně whisky Blair Athol spojená s ochutnávkou. Přes pohoří Grampian Mountains a kolem několika jezer přijedeme k vyhlídce na údolí GREAT GLEN u vesnice Spean Bridge a dále k nejfotografovanějšímu hradu Skotska, k EILEAN DONAN , krátká zastávka, odjezd na ubytování na ostrov Skye.

5. den zájezdu:
Celodenní výlet po legendami opředeném ostrově SKYE , bez něhož si návštěvu Skotska nelze představit. Navštívíme nejstarší rodové sídlo Skotska hrad DUNVEGAN s nejcennější relikvií Fairy Flag . Přejezd po pobřeží poloostrova Trotternish , zastávka u KILT ROCK , útesy vypínající se do výšky až 60 m u jezera Loch Mealt. Skalní jehla OLD MAN OF STORR , lehký pěší výstup. Hlavní město ostrova, atraktivní rybářský přístav PORTREE s malebnou řadou barevných domů na pobřeží. Večer návrat na ubytování.

6. den zájezdu:
Nejznámější a druhé největší jezero Skotska LOCH NESS , po cestě zastávka na troskách hradu URQUHART CASTLE , odkud je úžasný výhled na jezero Loch Ness, prohlídka hradu. Zastavíme v malebném městečku FORT AUGUSTUS , fakultativně výlet lodí po jezeře Loch Ness, prohlídka zdymadel Kaledonského kanálu . Milovníky přírody nadchne Skotská vysočina. Údolí GLEN NEVIS s nejvyšší horou Británie Ben Nevis (1 344 m n.m. ), možnost fakultativně vyjet lanovkou ze střediska Nevis Range. Přejezd ke známému skotskému železničnímu viaduktu GLENFINNAN VIADUCT , nejznámější most v celém Skotsku, který je dokonce vyobrazen na skotské desetilibrovce, lehký pěší výstup. Pro zájemce je připravena možnost fakultativní jízdy vlakem z Glenfinnan Viaduct do nedalekého Fort William, výhledy a kouzlo skotské vysočiny. Ostatní pojednou do Fort William našim busem. Ubytování v okolí.

7. den zájezdu:
Jedno z nejkrásnějších údolí Skotska GLEN COE , při dobrém počasí procházka v nádherné přírodě. Přejezd do vesničky LUSS , která patří k nejhezčím vesnicím v Lowlands, s neobyčejně pitoreskními domky na břehu jezera Loch Lomond v Národním parku Trossachs. Odpoledne město GLASGOW , návštěva botanické zahrady, procházka po areálu univerzity. Budeme mít i možnost přejezdu metrem s nejmenším průměrem tunelu na světě ke stadionu FC Glasgow Rangers. Ve večerních hodinách odjezd na ubytování a večeři.

8. den zájezdu:
V časných ranních hodinách transfer na letiště, odlet do Prahy.

Orientační ceny vstupného: Hrad Edinburgh L 17 Edinburgh jízda busem L 1,60 Rosslynské kaple L 9 Jachta Britannia L 15,50 Hrad Stirling L 15 Wallace Monument L 10 Falkirk Wheel L 8 Hrad St. Andrews L 7,6 Blair castle L 11 (skupina 8,50) Blair Athol Distillery L 6,80 Eilean Donan castle L 6 Dunvegan – zahrady + hrad + tuleni L 20,50 Skye Vilage Museum L 2,5 Loch Ness plavba z Fort Augustus L 14,50 Lanovka Nevis Range L 14 Urquhart Castle L 9 Vlak Glenfinnan do Fort William L 6,50 Metro Glasgow L 1,65 / jedna jízda

Kapesné: Dle individuálního zájmu o památky, doporučujeme cca 160 - 180 GBP.

Zajímavosti:

Doprava: letecky

Nástupní místa: 04.08. - 11.08. odjezd L2, L3

Ubytování: různé

hotel


Slevy

  • Váš BONUS pojištění zdarma vč. vyššího připojištění storna při objednání zájezdu do 31.1.2019

Cena zahrnuje

  • 1x večeři
  • 6x snídani
  • 7x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu minibusem (autokarem) po Skotsku
  • leteckou přepravu Praha – Edinburgh – Praha, letištní taxy
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk.pokoj 6800 Kč (zde povinné při nedoobsazení)
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. vyššího připojištění storna zájezdu 530 Kč
  • vstupné, fakult. služby, lodní výlety, lanovky a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"