Londýn A Zámek Windsor


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Vydejte se s námi do Londýna, kde dějiny a současnost vytvářejí neobyčejný kolorit zajímavostí. Moderní i stará architektura, parky, vynikající muzea a galerie, bulváry a spousta zábavy. Podívat se můžete také do Windsoru, půvabného anglického městečka, v němž stojí královský zámek Windsor, svědek tisícileté historie ostrovního království.

Orientační ceny vstupného: Londýn: katedrála Sv. Pavla 18,00 GBP
Westminster Abbey 20 GBP
Londýn: Tower + korunovační klenoty 23 GBP
Londýn: London Eye 21,20 GBP
Londýn: National Gallery zdarma
Londýn: British Museum zdarma
Londýn: Přírodovědecké muzeum zdarma
Londýn: Muzeum vědy zdarma
Loď Greenwich cca 12 GBP
Metro zóna 1-6 celodenní jízdné 12,30 GBP
Vstup do zámku Windsor 20,50 GBP

Kapesné: Dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme 130 GBP

Doprava: letecky

Nástupní místa: 03.05. - 07.05. odjezd L2
10.09. - 15.09. odjezd L2

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odlet s průvodcem z Prahy do LONDÝNA . Transfer na hotel a první seznámení s městem. Od Londýnského oka , dominanty jižního břehu Temže, se přes Westminter Bridge vydáme k budově Parlamentu (UNESCO), které vévodí zvonicová věž se slavným Big Benem . Dále budeme pokračovat kolem Westminsterského opatství (UNESCO) na vládní třídu Whitehall. Projdeme kolem sídla premiéra Downing Street a Horse Guards a dostaneme se na působivé Trafalgarské náměstí - turistický střed Londýna se sochou admirála Nelsona.
2. den: Přejezd místní dopravou do centra. Prohlídka West Endu , náměstí Leicester Square, Čínská čtvrť a Picadilly Circus se sochou Eróta, pro Londýňany Hub of the World, neboli "pupek světa". Ulice Picadilly, Green Park a Buckinghamský palác . Po poledni Covent Garden , krásná italizující čtvrť uprostřed britské metropole. Odpoledne možnost návštěvy Národní Galerie, Londýnského oka, Britského muzea či jiné muzejní/galerijní instituce. Večer prohlídka Albertopole , oblasti mimořádně majestátního charakteru. Procházka kolem Royal Albert Hall, Royal College of Music, Imperial College of London až k fantastickému muzejnímu trojúhelníku (Přírodovědecké muzeum, Muzeum vědy, Victoria and Albert Museum).
3. den: Ráno se fakultativně vydáme na výlet do městečka WINDSOR , projdeme viktoriánským nádražím plným obchůdků, zastavíme se u místní radnice, dílo slavného Ch. Wrena, ukážeme si Long Walk , několik km dlouhou promenádu a dojdeme k prohlídce slavného Windsorského zámku , který již téměř tisíc let slouží jako sídlo britských králů a královen. V odpoledních hodinách návrat do Londýna. V podvečerních hodinách se projdeme po čtvrtích City of London a Southwark , které jsou plné zajímavých zákoutí. Od památníku velkého požáru, tzv. Monumentu , půjdeme k monumentální Katedrále sv. Pavla , jejíž kopule je po svatopetrské v Římě největší na světě. Od ní přejdeme přes most Millenium Bridge ke galerii Tate Modern , dále kolem shakespearovského divadla Globe ke galeoně Zlatá laň a po nábřeží až k modernistické londýnské radnici nebo osobní volno.
4. den: Druhá část prohlídky LONDÝNA , návštěva pevnosti Tower (UNESCO), která mezi svými zdmi ukrývá expozici britských korunovačních klenotů. Přejdeme Temži přes most Tower Bridge , jeden ze symbolů města a projdeme se po čtvrti Southwark , jež je plná zajímavých zákoutí. Most Millenium Bridge nás dovede k monumentální barokní katedrále sv. Pavla , jejíž kopule je po svatopetrské v Římě největší na světě. V podvečerních hodinách se přesuneme do Královské čtvrti Greenwich. Od lodi Cutty Sark a kolem areálu Old Royal Naval College se dostaneme až do zdejšího slavného parku, kterým prochází nultý poledník (UNESCO). Od zdejší Královské observatoře se nabízí jedinečný panoramatický výhled na hlavní město. Místo Královské čtvrti Greenwich lze individuálně strávit podvečerní hodiny v obchodních domech či na slavné Oxford Street , nákupy, osobní volno.
5. den: Po snídani individuální volno a v návaznosti na letový řád transfer na letiště a odlet do ČR.

Slevy

  • SLEVA 55+ ze základní ceny - 2 %

Cena zahrnuje

  • 2 kabinová zavazadla (jedno příruční - malé, druhé do 10 kg)
  • 4x snídani
  • 4x ubytování v hotelu v Londýně - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • leteckou přepravu Praha – Londýn – Praha
  • letištní taxy
  • průvodce
  • transfer z/na hotel

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 3800 Kč (povinné při nedoobsazení)
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 180 Kč
  • odbavované zavazadlo o max. hmotnosti 20 kg 1400 Kč
  • vstupné, fakult. služby, místní dopravu a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • výlet do Windsoru 700 Kč