Londýn, Stonehenge, Oxford


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Popis:


Londýn, Winchester, Stonehenge, Oxford!



5denní poznávací zájezd do Velké Británie

Města na Temži, historický Winchester a nejslavnější megalitická památka světa

V ceně doprava autobusem, 2 noci v hotelu se snídaní a služby průvodce

Nástupní místa bez příplatku: Praha, Beroun, Plzeň, Rozvadov


Perly královské Anglie!

Navštivte s námi město, v němž sídlí královna, které je proslulé nejen památkami, černými taxíky, typickými telefonními budkami, ale třeba taktéž jako místo činu Sherlocka Holmese. Mimo jiné uvidíte jednu z nejstarších anglických katedrál ve Winchesteru, navštívíte univerzitní město a mystické místo Stonehenge
Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v podvečerních hodinách dle nástupních míst.
2. den: V brzkých ranních hodinách přejezd trajektem do Anglie. První zastávkou bude čtvrť Westminster a jeho přilehlé okolí. Dále se vydáte k budově Parlamentu a slavnému Big Benu. Pokračovat budete kolem Westminsterského opatství až na třídu Whitenhall. Projdete kolem sídla premiéra Downing Street a Horse Guards, odkud se dostanete na Trafalgarské náměstí a dále k Buckinghamskému paláci až na West End, kde budete mít individuální volno. V podvečer prohlídka Albertopole, procházka kolem Royal Albert Hall, Royal College of Music, Imperial College of London až ke Kensingtonskému paláci, sídlu prince Williama a vévodkyně Kate. Přejezd na ubytování.
3. den: Po snídani odjezd do lokality Stonehenge. Poté přejezd do městečka Winchester s jednou z největších gotických katedrál. Cestou zpět návštěva města Oxford. Uvidíte proslulou univerzitu, univerzitní kostel sv. Panny Marie, vědeckou knihovnu Bodleian Library, Radcliffe Camera nebo věž Carfax Tower. Přejezd na ubytování.
4. den: Po snídani odjezd do centra. Uvidíte Katedrálu sv. Pavla, přejdete po Millenium Bridge, podél Temže Southwarkem k Tower bridge a k pevnosti Tower . Odtud lodí do Královské čtvrti Greenwich, kde bude společná prohlídka ukončena u Královské observatoře .
5. den: příjezd do ČR v odpoledních hodinách.
Důležité informace o zájezdu

Cena zahrnuje: dopravu autobusem, 2x ubytování v hotelu s vlastním sociálním zařízením a snídaní, služby průvodce, pojištění CK proti úpadku.
Cena nezahrnuje: příplatek za nástupní místa ( Brno, Velké Meziříčí, Jihlava), příplatek za jednolůžkový pokoj 800 Kč/noc, pojištění léčebných výloh, vstupy do jednotlivých památek, případná city taxa v hotelu (platí se na místě).

Orientační ceny vstupného: London Eye 23,00 GBP (děti 4-15 let 17,00 GBP), Madame Tussaud´s Museum 33,00 GBP (4 - 15 let 28,80 GBP), Tower Bridge 9,00 GBP (děti 5-15 let 3,90 GBP), Tower of London 24,50 GBP (5-15 let 11,00 GBP), Westminster Abbey 20,00 GBP (students, senior 60+ /17,00 GBP, 6-16 let 9,00 GBP), plavba po Temži 12,50 GBP, jízdenka metro 2,40 GBP .

Doporučené kapesné: cca 150 GBP
Minimální počet cestujících k uskutečnění zájezdu je 40. V případě, že nebude tato minimální kapacita naplněna, zájezd se neuskuteční a my vám celou zaplacenou částku za zájezd vrátíme zpět.

Nástupní místa a orientační časy odjezdů:
Brno (11.00 od Janáčkova divadla, Rooseveltova ulice) - s příplatkem 300 Kč
Velké Meziříčí (11.45 od čerpací stanice Slovnaft) - s příplatkem 200 Kč
Jihlava (12.15 z parkoviště u Billy, třída Legionářů) - s příplatkem 200 Kč
Praha (14.00 z parkoviště naproti Hl. vlak. nádraží, skleněné kopule) - bez příplatku
Beroun (14.45 čerpací stanice OMV u dálnice, směr Plzeň) - bez příplatku
Plzeň (15.30 z parkoviště před bránou Škoda u pneuservisu, Tyllova ulice) - bez příplatku
Rozvadov (16.45 čerpací stanice Mol, Sv. Kateřina) - bez příplatku

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.