ANGLIE & LONDÝN - Za Churchillem i Shakespearem


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Supertipy

Velká Británie byla vždy něco zvláštního. Donedávna si libovala ve své „splendid isolation“ – skvělé izolaci. Každému z nás je známo britské lpění na tradicích – královské rodině, titulech lordů, po staletí neměnném rituálu zasedání parlamentu, anglickém pudinku, kriketu. Pokud chcete poznat baštu konzervatismu, tradic a staletých ctností v plné kráse, pojeďte s námi.

PRO STUDENTSKÉ SKUPINY NABÍZÍME TENTO ZÁJEZD S UBYTOVÁNÍM V RODINÁCH S POLOPENZÍ V TERMÍNECH DLE DOHODY.

Stravování: polopenze

2x polopenze

Doprava: autokarem

odjezd z Prahy, Rokycan a Plzně

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách po trase Praha (15.00 hodin) – Beroun – Rokycany – Plzeň. (Možnost přistoupit na trase po dohodě s CK.) Průjezd Německem a Belgií do Francie.
2. den: V ranních hodinách trajekt na ostrovy. Vylodění v přístavu Dover, jenž se rozkládá na úpatí křídových útesů. Jízda jižní Anglií do LONDÝNA – desetimilionové metropole, která si získala přízvisko nejkosmopolitnějšího města na světě. Pohled z vyhlídky v parku Greenwich, na jehož pahorku se nachází světoznámá královská observatoř ležící na nultém poledníku, Vám tuto tezi jedině potvrdí. Prohlídka expozice hvězdárny. Přejezd lodí po Temži do čtvrti CITY k pevnosti Tower, někdejší královské rezidence, v jejímž interiéru jsou vystavovány originální korunovační klenoty anglických králů a královen. Pohledy na zvedací most Tower Bridge, novou Londýnskou radnici, křižník Belfast. Procházka hlavním finančním centrem Velké Británie k další dominantě – katedrále svatého Pavla. Odjezd na ubytování. Večeře a nocleh.
3. den: Snídaně. Celodenní výlet z Londýna na severozápad. Návštěva rodiště W. Shakespeara, malebného městečka STRATFORD UPON AVON, kde na každém kroku budete sledovat etapy života velkého spisovatele od rodného domu přes školu až po místo posledního odpočinku. Celé městečko je velmi příjemné svojí architekturou, obchůdky a malebně se vinoucí řekou Avon. Přejezd cestou anglického venkova s výhledy na staré domy s doškovými střechami až do městečka Woodstock, kde v jeho těsné blízkosti stojí BLENHEIM PALACE – největší barokní palác ve Velké Británii (zapsán na seznamu UNESCO). Tento palác je stále v držení rodiny vévodů z Marlborough a zároveň je místem narození Sira W. Churchilla. Prohlídka parku. OXFORD. Prohlídka centra města a procházka kolem historického komplexu univerzitních kolejí. V podvečer návrat na večeři a nocleh.
4. den: Snídaně. LONDÝN. Procházka nejkrásnější londýnskou čtvrtí CITY OF WESTMINSTER – kolem budovy Parlamentu k Westminsterskému opatství; do uličky Downing Street domu č. 10, dále k Buckinghamskému paláci – oficiální rezidenci královské rodiny; na Trafalgar Square, Piccadilly Circus, do čtvrti Soho a do čínské čtvrti, kde vše pulzuje životem, obchodem, kulturou a uměním. Po prohlídce města lze navštívit některé z celé řady muzeí (např. Národní galerii, Britské muzeum, Covent Garden, Tate Gallery…). Ve večerních hodinách odjezd z Londýna do Doveru na noční trajekt na kontinent.
5. den: Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • doprava zájezdovým autokarem s klimatizací a minibarem
  • průvodce
  • 2x ubytování v oblasti Londýna v *** hotelu
  • 2x polopenze
  • trajekt (př. Eurotunel) přes kanál La Manche a zpět
  • kompletní „Cestovní pojištění“
  • pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

  • MHD v Londýně (cca 10 GBP)
  • vstupné