KVĚTINOVÝ OSTROV MADEIRA (vhodné i pro seniory)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • Pro seniory

Ostrov v Atlantiku mezi Afrikou a Evropou s příjemným celoročním počasím.
Ostrov květin, vodopádů, hor, útesů, třetihorních pralesů a skvělých výhledů.
Ostrov rakouské Sissi a dalších aristokratů, výborného vína a malebných měst.
Ostrov Madeira na mapě najdete asi 1000 km jihozápadně od Portugalska, 600 km západně od Maroka a 450 km severně od Kanárských ostrovů. Geograficky patří k Africe, politicky k Portugalsku a Evropské unii. Po celý rok má jarní počasí (kolem 20 °C).

Stravování: polopenze

Snídaně je podávána formou kontinentálního bufetu, večeře
jsou servírované.

Doprava: letecky

z Prahy.

Ubytování: hotel ***

7x nocleh s polopenzí v hotelu Muthu Raga ****, který se nachází v klidné hotelové části madeirské metropole Funchal. Hotel dává k dispozici bazén. Ostrov Madeira na mapě najdete asi 1.000 kilometrů jihozápadně od Portugalska, 600 km západně od Maroka a 450 km od Kanárských ostrovů. Geograficky patří Africe, politicky k Portugalsku a tedy k Evropské unii. Po celý rok tu panuje příjemné klima.

Program zájezdu

1. den: Sraz na terminálu II na letišti Václava Havla v Praze (čas odletu bude stanoven do 1.5.2017). Odlet na Madeiru. Přílet na ostrov a transfer do hotelu na okraji Funchalu. Procházka v lázeňské části ostrovní metropole Funchal. Večeře a nocleh.
2. den: Celodenní prohlídka Funchalu: dopoledne centrum - katedrála, socha Sissi, park Santa Catarina, tržnice (květiny a ryby espady). Odpoledne výjezd na horu Monte a prohlídka kostela s náhrobkem posledního českého krále Karla I. Návštěva Tropické zahrady. Možnost sjezdu na vyhlášených sáňkách – tobogan. Večeře a nocleh.
3. den: Okruh po jižním pobřeží Madeiry: zastávka na vyhlídkové terase Eira do Serrado, ochutnávka místních likérů a kaštanových koláčů, sestup do impozantního vyhaslého kráteru Curral das Freiras. Odpoledne dosažení druhého nejvyššího útesu na světě – Cabo Girao (580 m). Zastávka v městečku Camara de Lobos, které si oblíbil Winston Churchill. Fakultativně návštěva Botanické zahrady. Večeře a nocleh.
4. den: Program na severním pobřeží Madeiry: zastávka na vyhlídce Encumeada, odkud lze přehlédnout všechny strany ostrova, hory i pobřeží. Procházka v oblasti Rabacalu – nenáročné putování podél levady – akvaduktu v třetihorním vavřínovém pralese, zastávky u vodopádů. Prohlídka Porto Moniz s pevností, mořskými jezírky v pobřežních skalách a terasovitými políčky v okolí. Zastávka u Ribeiry da Janela, kde vodopády dopadají na pobřežní silnici. Večeře a nocleh.
5. den: Program na východním pobřeží Madeiry: mys Ponta de Sao Lourenco - nenáročná túra vulkanickou pouští a po útesech. Odpoledne prohlídka města Machico, kde se poprvé vylodili evropští objevitelé ostrova. Průjezd kolem banánových plantáží a zastávka u sochy Krista v Garajau (zmenšená replika sochy z Rio de Janeira). Večeře a nocleh.
6. den: Celodenní fakultativní výlet do madeirských hor: výjezd na vrchol hory Pico de Areiro (1.800 m n.m.). Nenáročná túra po hřebenu nejvyšších madeirských hor (dle individuálních možností až k nejvyšší hoře ostrova – Pico de Ruivo, fantastické výhledy. Odpoledne zastávka v Ribeiro Frio – pstruží sádky a procházka podél levady na vyhlídku. Zastávky v městečku Porto Cruz a u barevných domků s doškovými střechami v Santaně. Cena výletu: cca 55 €. Večeře a nocleh.
7. den: Celodenní fakultativní výlet na Porto Santo, které je druhým největším ostrovem madeirského archipelagu – okružní jízda, větrné mlýny, největší písečná pláž, ostrovní metropole Vila Baleira s domkem Kryštofa Kolumba. Cena výletu: cca 95 €. Večeře a nocleh.
8. den: Odlet z Madeiry. Návrat domů.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování s polopenzí v hotelu***
  • pobytovou taxu
  • obousměrnou letenku
  • letištní taxy
  • dopravu po ostrově
  • průvodce
  • zákonné pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy
  • fakultativní výlety
  • Orientační částka na vstupy a jízdenky: cca 170 EUR, z toho vstupy (Tropická zahrada, Botanická zahrada, lanovka ve Funchalu) cca 35 € EUR, tobogan 13 € a fakultativní výlety 120 €