Kouzlo Vysočiny


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Zájezd nás zavede do kraje Vysočiny: oblé kopce, hluboké lesy, rybníky. Najdeme tu a poznáme celou řadu historických měst, kostelů, muzeí, technických památek a pozoruhodných míst, z nichž tři jsou zapsána na seznamu UNESCO. Ubytování budeme v samém centru Jihlavy, v stylovém hotelu, kde se minulost setkává se současností.


Zájezd provází Michaela Bencová


Pelhřimov - hrad Roštejn - Třešť - Jihlava – Dačice - Slavonice - hrad Landštejn - Zelená hora – klášter Želiv - Lipnice nad Sázavou - Třebíč - Jaroměřice nad Rokytnou - Dalešice - Telč

KULTURNÍ BOHATSTVÍ, PAMÁTKY UNESCO

Orientační ceny vstupného: Jihlavské podzemí 60,-
Brána Matky Boží 25,-
Telč – zámek 150,-
Hrad Roštejn 60,-
Třešť židovská synagoga 25,-
Třešť betlémy 30,-
Hrad Landštejn 70,-
Kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené Hoře 110,-
Hrad Lipnice nad Sázavou 90,-
Třebíč - Bazilika sv. Prokopa 80,-
Třebíč – Synagoga 100,-
Pivovar Dalešice 50,-
Muzeum Rekordů a kuriozit 150,-
Zámek pánů z Říčan s muzeem Vysočiny 30,-
Želiv – klášter 120,-
Jaroměřice nad Rokytnou 110,-/ kostel 80,-
Zámek Dačice 100,

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 1500 Kč

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 15.07. - 20.07. odjezd A, B

Ubytování: různé

Hotel Gustav Mahler*** v budově bývalého dominikánského kláštera v Jihlavě. Historie místa dělá z hotelu jedinečné místo, kde lze trávit dovolenou na Vysočině. V hotelu je možné využít fitness centrum, místní saunu. Po domluvě je také možné zajistit masáže.

hotel***

Program zájezdu

1. den: Dopoledne navštívíme město PELHŘIMOV , historické jádro obklopené hradbami a věžemi, Muzeum rekordů a kuriozit. Poté odjezd do Jihlavy na ubytování v centru města - hotel Gustav Mahler - stylové a krásné prostory v budově bývalého dominikánského kláštera.
2. den: Návštěva pohádkového hradu ROŠTEJN , známého i z pohádky Z pekla štěstí. TŘEŠŤ , historické jádro a expozice betlémů. Na závěr dne JIHLAVA , město založené doslova na stříbrných základech a ve středověku jedno z nejbohatších měst u nás. Prohlídka rozlehlého Jihlavského podzemí vč. svítící chodby, historické centrum - hradby s baštami, historické domy, brána Matky boží, kostel sv. Jakuba.
3. den: Výlet na pomezí Vysočiny a Jižních Čech. DAČICE , historické jádro i zdejší zajímavost - žulový pomník kostky cukru, neboť ve zdejší rafinerii v roce 1843 vyrobil J. K. Radem první kostkový cukr na světě. SLAVONICE , městská památková rezervace, renesanční domy, figurální sgrafita, sklípkové klenby, městské brány. Románský hrad LANDŠTEJN , založený zřejmě českým králem Přemyslem Otakar II., vyhlídka s pohledy na Českou Kanadu.
4. den: Symbol legendárního světce a dílo geniálního stavitele - poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na ZELENÉ HOŘE (UNESCO) u Žďáru nad Sázavou, dílo J. B. Santiniho, barokní gotika, premonstrátský klášter ŽELIV . Závěrem LIPNICE NAD SÁZAVOU , jeden z nejmohutnějších českých šlechtických hradů, obestřený záhadami a tajnostmi.
5. den: Židovské město a bazilika sv. Prokopa (UNESCO) budeme obdivovat ve městě TŘEBÍČ . Zdejší židovská čtvrť je jedinou židovskou památkou mimo území Izraele, zapsanou na seznam Unesco - rázovité domy, areál zámku a baziliky, Karlovo náměstí - 3. největší v ČR. Pokračujeme k prohlídce majestátního zámku JAROMĚŘICE NAD ROKYTNOU s monumentálním Sálem předků - krásné interiéry, francouzská zahrada. Pivovar filmových Postřižin najdeme v nedalekém městečku DALEŠICE - turistická atrakce, kvalitní Dalešické pivo, které se vaří podle starého pivovarského zákona - prohlídka.
6. den: Historické město TELČ (UNESCO), krásné náměstí Zachariáše z Hradce, renesanční domy, areál gotického hradu a renesančního zámku, pohádková atmosféra. Odpoledne odjezd domů.

Cena zahrnuje

  • 5x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře)
  • 5x ubytování v hotelu*** Gustav Mahler - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1800 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • pojištění storna zájezdu 90 Kč
  • služby
  • vstupné
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"