Korsika - Azurové Moře


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Ostrov, jehož subtropická příroda nabízí nejen azurové moře s fantastickým pobřežím, ale i štíty horských velikánů, romantické kaskády a zákoutí ve stínu staletých pinií a korkových dubů. Bastia - Corte - Propriano – Evisa - Spelunca - Porto - Calanche – Carghese - Filitosa - Sartene Bavella - Bonifacio – Ajaccio – Iles Sanguinaires

A ŠTÍTY HORSKÝCH VELIKÁNŮ

1. - 2. den zájezdu Odjezd z ČR (upřesnění času odjezdu v závislosti na novém jízdním řádu trajektů), trajektem z Itálie do BASTIE na Korsice. Návštěva starobylého CORTE s hrdě se tyčící citadelou pod horskými velikány (platí pro zájezdy s nočním trajektem). Překrásným hornatým vnitrozemím pokračujeme na západní pobřeží do zátoky Valinco u městečka Propriano, která je ideálním místem na výlety po celé Korsice. Ubytování v bungalovech. 3. den zájezdu Pobyt u moře v zátoce Valinco u Propriana, krásná dlouhá písčitá pláž, na jedné straně zakončená stejnojmenným městečkem, na druhé skalisky s janovskou věží. Odpoledne seznámení s městem. 4. den zájezdu Celodenní výlet k. Odjezd do EVISY (805 m), odtud příjemný pozvolný sestup do soutěsky SPELUNCA (2-3 hod.), jedné z nejkrásnějších atrakcí ostrova, možnost osvěžujícího koupání v kaskádách. Poté návštěva nedalekého malebného města PORTO s janovskou věží. Odpoledne navštívíme bizardní skály CALANCHE (UNESCO), barevné skalní útvary kontrastující s azurovou hladinou moře. Pokračujeme do nedalekého CARGHESE , jehož obyvatelé jsou potomky Řeků. 5. den zájezdu Pobyt u moře. Pozdě odpoledne navštívíme nedaleké proslulé naleziště prehistorické kultury FILITOSA s mnoha menhiry, večerní život v městečku SARTENE , úzké a křivolaké uličky, dýchne tu na nás duch minulosti vendety a pirátských výprav. 6. den zájezdu Ráno turistický výlet s překrásnou scenérií skalních věží BAVELLA . Dvě varianty obtížnosti, mírnější zvládne každý, aniž by byl o něco ochuzen. Pozdě odpoledne koupání a pobyt u moře. 7. den zájezdu Přejezd do vyhlášeného BONIFACIA , prohlídka města, které je svými bělostnými útesy řazeno k největším pozoruhodnostem Evropy. Pro zájemce projížďka lodí pod skalnatými útesy (cca 20 €/os.), možnost koupání u skalisek nebo fotogenické procházky po útesech až k majáku na pláž u ostrůvku St. Antoine. Odpoledne návrat. 8. den zájezdu Pro zájemce odjezd do hlavního města Korsiky - AJACCIA . Po prohlídce města, která bude ponejvíce věnovaná jeho rodákovi Napoleonovi Bonaparte, se vydáme k nedalekým ILES SANGUINAIRES . Zde si společně zajdeme k překrásné janovské věži. Návrat do kempu. 9. den zájezdu Ráno odjezd z kempu do BASTIE , v případě časových možností krátká prohlídka přístavního města (v závislosti na jízdním řádu trajektů). Trajektem plavba do Itálie. Odjezd směr ČR. 10. den zájezdu Návrat do republiky.

Doprava: autokarem

Nástupní místa : 29.06. - 08.07. odjezd J* + Břeclav, Bratislava 17.08. - 26.08. odjezd J* + Břeclav, Bratislava

Ubytování: různé

jednoduché bungalovy v zátoce Valinco u Propriana cca 250 m od pláže. Bungalov má dvě navzájem oddělené ložnice - 2lůžk. s manželskou postelí a 2 - 3lůžk. ložnice (palanda a samostatné lůžko). Pro oba pokoje je společná kuchyňka (lednička, vařič, kávovar, základní nádobí), společná koupelna (WC, umyvadlo, sprcha) a terasa. V areálu je k dispozici velký a dětský bazén.

Bungalov


Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v bungalovech
  • dopravu klim busem
  • povlečení
  • průvodce
  • trajekty
  • vstupní a výstupní korsickou daň

Cena nezahrnuje

  • 6x večeře, 7x snídaně (3.- 9. den) 1 850 Kč (!!pozor, původně byla za příplatek pouze večeře ve výši 960 Kč 3. - 8. den)
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 330 Kč
  • neobsazené lůžko v termínu 29.6. 5400 Kč, v termínu 17.8. 4200 Kč
  • vstupné, lodní výlet, vratnou kauci na bungalov (30 €/os.) a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"