Kehidakustány - Kehida Termal Dům Hertelendy ****


  • ubytování: depandanceubytování: depandance
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

Léčivé a zážitkové hotelové lázně Kehida s vodní plochou 2 400 m2, patří mezi vůbec nejoblíbenější lázně našich klientů a to díky profesionálním hotelovým službám, množství bazénů a kvalitním termálním pramenům.

Poloha: Dům Hertelendy patří do hotelového komplexu, který se nachází v letovisku Kehidakustány, přibližně 20 km od známého jezera Balaton a letoviska Hevíz. V rozsáhlém termálním komplexu se nachází také Kehida Thermal hotel a Zážitková vesnička. Dům Hertelendy se nachází přibližně 150 m od areálu termálních a zážitků.

Vybavení: V termálním komplexu vnitřní i venkovní bazény, celkem 13 bazénů, 94 m dlouhý tobogan, venkovní kamikadze se skluzavkou. V areálu bazény s léčivou vodou, whirlpool s masážními tryskami, s "divokou řekou", brouzdaliště pro děti, poolbar. Hotel se nachází ve společné budově s termálními lázněmi s léčivou vodou a zážitkovými lázněmi Kehida. Uzavřené hotelové parkoviště (zdarma). Vstup do všech zón lázeňského areálu i do Světa sauny (zdarma). Pro pohodu rodičů s dětmi lze na vyžádání zajistit: dětskou postýlku, vaničku, přebalovací stůl, nočník, dětské sedátko na WC, vysokou dětskou židličku, chůvičku, kojeneckou láhev s ohřevem na kojenecké jídlo, dětský kočárek.

Sport a zábava: Sportovní vyžití v komplexu především v rámci zážitkových lázní, bazénů a vodních atrakcí.

Služby (wellness) : Léčivá voda v lázních Kehida vyniká mezi jinými lázněmi především složením vody. Minerální voda obsahuje vápník, vodík, magnéziu, uhličitany a vysoké množství sirníku (3,3 mg/l). Proto je zařazena do skupiny léčivých vod síranů. Voda neobsahuje radon. Je vynikající na léčbu nervového systému, gynekologické onemocnění, kožní onemocnění, léčbu a prevenci pohybového ústrojí. Sehrává významnou roli v rehabilitaci, urychluje léčení po zlomeninách. Hojí také zánětlivá onemocnění. Síra blahodárně působí na organizmus během koupání, inhalací i jako pitná kúra. Využít můžete: venkovní sedací bazén s léčivou vodou, plavecký bazén s léčivou vodou, krytý bazén s léčivou vodou v části zážitkových lázní, atrakce v teplovodním bazénu, bazén s léčivou vodou s vodními tryskami na krk (zvedací plošina pro tělesně postižené), vnitřní sedací bazén s teplotou vody 36 – 38 °C. Bazény tak zajišťují návštěvníkům pohodlné relaxování. Za skleněnou stěnou v samostatných prostorách krytých lázní se nachází trakce v teplovodním bazénu, bazén s léčivou vodou a vodními tryskami na krk (zvedací plošina pro tělesně postižené). Pohodlně relaxovat můžete v kruhovém bazénu s teplotou vody 34-36 °C. Bazény s léčivou vodou jsou určeny především pro dospělé. Teplota vody u pramene má 49 °C, v bazénech pak příjemnou teplotu 34 - 36 °C. Kolem bazénů s léčivou vodou jsou odpočinkové prostory pro klienty, místnost klidu a studánka s pitnou vodou. Pobyt v léčivých lázních můžete absolvovat pod lékařským dohledem, doplnit fyzioterapií nebo masáží. Kryté, zážitkové lázně, garantují zážitky pro všechny členy rodiny ve všech věkových kategoriích. Z vnitřního bazénu můžete vyplavat na čerstvý vzduch do venkovního bazénu s whirlpool a masážními tryskami na šíje. Voda má příjemnou teplotou 28 °C. Největší atrakcí zážitkových lázní je 94 m dlouhý vnitřní tobogan se zvukovými i světelnými efekty. Dále, zde najdete zážitkové bazény, gejzíry, masážní trysky šíje, masážní lehátka, ostrůvek s barem. Wellness služby/masáže - za poplatek na místě
MASÁŽ OLEJEM Z HROZNOVÝCH JADÉREK (25 MINUT)
Ani v péči o tělo nesmí chybět nejoblíbenější ovoce podzimu a dar Bohů – hrozny. Hrozny dokáží opravdu zázraky v omlazení pokožky. Masáž olejem z hroznových jadérek osvěžuje pokožku, zlepšuje cirkulaci krve na povrchu kůže, čistí a detoxikuje. Výborně se hodí také ke stimulaci krevního oběhu "unavených nohou".
KLASICKÁ ŠVÉDSKÁ MASÁŽ OLIVOVÝM OLEJEM (25 MINUT)
Léčivé účinky této masáže využívá lidstvo už od nepaměti. Nechte se hýčkat během této příjemné masáže, kterou provádíme vyživujícím olivovým olejem. Před masáží se doporučuje koupel v termální vodě, jelikož účinkem teplé vody se měkké tkáně lépe uvolní.
MASÁŽ SMĚSÍ BYLINKOVÝCH OLEJŮ (25/50 MINUT)
Kombinací kořeněného aromatu rozmarýnu, kafrové, jemné eukalyptové vůně kajeputu bělodřevého a opravdového kafru vzniká příjemný masážní olej, který uvolňuje svalstvo a má protizánětlivý a mírně analgetický účinek. Doporučuje se v případě bolestivých svalů nebo při sportovním poranění.
HARMONIZUJÍCÍ HEŘMÁNKOVÁ MASÁŽ (25/50 MINUT)
V lidovém léčitelství se heřmánek používal kvůli svému protizánětlivému a desinfekčnímu účinku. Relaxační, jemnou, celotělovou masáž provádíme pomocí heřmánkového tělového mléka, které zklidní jak pokožku, tak unavené svaly.
RELAXAČNÍ LEVANDULOVÁ MASÁŽ (25/50 MINUT)
Během této masáže se vaše tělo ponoří do sladké vůně květů levandule a mysl se úplně zklidní.
AROMATERAPEUTICKÁ MASÁŽ (50 MINUT)
Základem olejové směsi je citronová vůně, kterou prostoupí heřmánek a eukalyptus – tato masáž nejenže podporuje regeneraci pokožky, ale přináší celkovou tělesnou i duševní relaxaci.
MASÁŽ CHODIDEL (40 MINUT)
Reflexní terapie vznikla před 5000 lety v Asii a působí blahodárně na všechny orgány a části těla. Chrání a udržuje naše fyzické a psychické zdraví. Má preventivní účinek a nastartuje samoléčebné procesy v organismu.
THAJSKÁ MASÁŽ (50 MINUT)
Thajská masáž se používala už v dávných dobách a zakládá se na dálnovýchodních tradicích. Tato uvolňující a regenerační masáž se zásadně liší od evropských masážních technik. Nepoužívají se žádné oleje, masáž se provádí na měkké podložce přímo na zemi, přičemž masírovaný má lehký a volný oděv. Dalším rozdílem oproti jiným masérským technikám je to, že se nemasírují svaly, ale tlakové body na energetických drahách, které probíhají celým tělem. Sám si můžete vyzkoušet, že ještě několik dní po masáži se budete cítit psychicky i fyzicky svěžejší a aktivnější.
RELAXAČNÍ MASÁŽ HLAVY A ŠÍJE (20 MINUT)
Masáž se provádí pomalými klidnými pohyby a připomíná spíše hlazení. Velmi se doporučuje pro lidi se stresovým povoláním a lidem s častými bolestmi hlavy. Masáž se provádí lehkými jemnými kroužky od dolní špičky lopatky a kromě hlavy se také týká celého ramene.
PODVODNÍ MASÁŽ PROUDEM VODY (20 MINUT)
Při této proceduře se využívá společný účinek horké koupele a masáže. Tato masáž přináší úlevu při svalových bolestech a uvolňuje celé svalstvo. Masírovaný leží ve velké vaně naplněné vodou o teplotě 35-37 stupňů, přičemž mu masér silným proudem vody masíruje jeho hlavní svalové skupiny.
MASÁŽNÍ LEHÁTKO S JADE KAMENY (40 MINUT)
Proslulý polodrahokam jade se ve východní medicíně používá již několik století. Byl označován jako kámen nesmrtelnosti. Vibrace kamene jade s shoduje s vibrací lidského těla a dokáže se do těla proniknout. Tyto vibrace vyzařují kmity zdravého orgánu směrem k nemocné části těla a tím nastartují samoléčebné procesy v organismu. Vibrace podporují látkovou výměnu buněk, zvyšují vitalitu, posilují imunitu.
Vyhřívané jade kameny se plynule pohybují podél páteře, u každého akupunkturního bodu se zastaví a uvolňují svaly. Teplem se účinek jade kamenů zvyšuje. Meridiány se otevřou, tělo se naplní ozdravující energií a pomáhá v proudění Čchi (životní energie).

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně a večeře formou bufetu v restauraci Deáka Ference.

Ubytování: depandance

Klimatizované dvoulůžkové pokoje (většinou s francouzskými lůžky) se sprchou nebo vanou, WC, minibar, TV, trezor, připojení k internetu. Pokoje v přízemí mají terasy, pokoje v prvním patře mají balkony, pokoje ve druhém patře jsou podkrovní. Není možnost přistýlky.