Slovinsko, Julské Alpy ***


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Popis : Julské Alpy, největší pohoří Jihovýchodních vápencových Alp, jsou skutečnou perlou Slovinska. Mohutné skalní stěny se střídají s hlubokými údolími protkanými množstvím horských jezírek. Julskými Alpy prošla 1. i 2. svět. válka a s památkami na tyto události se můžete setkat i dnes.
Jezero a městečko Bled a jeho okolí je jednou z nejkrásnějších Alpských rekreačních středisek. Bledské jezero je napájeno podzemními termálními prameny a tak je voda po celý rok příjemně teplá (až 26°C).

Poloha: Hotel se nachází v Kranjské Goře

Stravování: polopenze

Polopenze - snídaně i večeře (švédské stoly)

Doprava: autokarem

Trasa C: Karviná, Č.Těšín, Třinec, F. Místek, Havířov, Ostrava KD, Ostrava – Jih, Olomouc, Brno.
Možnost zakoupení místenky na sedadlo v autobusu za cenu 150 Kč na osobu.

Ubytování: hotel ***

Hotel Alpina*** - pokoje s kompl. soc. vybavením, WC, TV-SAT.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z nástupních míst rovnou k jezerům Laghi di Fusine (929 m) pod majestátným Mangartem (2679 m) - lehká túra cca 1,5 hod. K večeru příjezd na ubytování do Kranjske Gory, ubytování, večeře.
2. den: Snídaně, odjezd na nejznámější sedlo v Julských Alpách – Vršič, odkud se vydáme nádhernou horskou trasou k oknu Prisojnik a zpět. Cestou zpět zastávka v Planici, odjezd na ubytování, večeře.
3. den: Celodenní výlet s prohlídkou největší slovinské jeskyně Postojna (jízda vláčkem) a Predjamského hradu, který je postaven ve skále u vchodu do jeskynního komplexu. Prohlídka úžasné Vintgarské soutěsky.
4. den: Odjezd k Bohinjskému jezeru, lanovkou na Vogel (1540 m), výstup na vrchol Vogel (1933m), odkud jsou nádherné výhledy na Julské Alpy i jejich dominantu Triglav. Zpětlanovkou nebo pěšky. Odpoledne jezero Bled, prohlídka, koupání, plavba na pramicích na ostrůvek uprostřed jezera s malebným barokním kostelem.
5. den: Odjezd do doliny Vrata. Zastávka
6. den: Program v Kranjské Goře a okolí, možnost turistiky, koupání v bazénech relaxačního centra v hotelu Kompas. Ve večerních hodinách odjezd do ČR.
7. den: Ráno příjezd na Ostravsko