Jižní Čechy A Salcburk


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Oblíbený zájezd nás zavede k architektonickým památkám na Vltavě, v Bechyni, ale i Nových Hradech. Navštívíme perly Rakouska jako je Salzburg nebo Linc. Projdeme se v krásném Terčině údolí, výletní lodí poplujeme od Zvíkova na Orlík a na závěr si prohlédneme historický Tábor.

Zájezd provází Naděžda Šauerová

Bechyně - Český Krumlov - Salcburk - Jindřichův Hradec - Nové Hrady - Terčino údolí - Linc - hora Pöstlingberg - Willhering - Zvíkov - Orlík - Tábor

POBYT V ČESKÉM KRUMLOVĚ S VÝLETY

Orientační ceny vstupného: Zámek Bechyně 150 Kč
Klášter Bechyně 80 Kč
Zámek Český Krumlov 180 Kč
Mozartův rodný dům 11 €
Pevnost Hohensalzburg 15,5 €
Dráha na horu Pöslingberg 4 €
Hrad Zvíkov 70 Kč
Projížďka po Orlické přehradě 160 Kč
Zámek Orlík 150 Kč
Zámek Jindřichův Hradec (dle trasy) 120 Kč
Nové Hrady 90 Kč

Kapesné: Doporučujeme min. kapesné ve výši cca 1 200 Kč (dle individuálního zájmu o návštěvu objektů). Při výletu do Rakouska doporučujeme cca 35 €, dle individuální potřeby.

Doporučujeme: Poznávací zájezdy Česká republika


S Redokem zažijete mnohem více. Pokračujte výběrem na nebo kompletní nabídkou .

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 07.07. - 13.07. trasa A, B

Ubytování: různé

hotel***

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd směr jižní Čechy. Před příjezdem na hotel navštívíme lázeňské město BECHYNĚ , slavné keramikou i polohou nad soutokem Lužnice a Smutné. Prohlídka renesančního zámku , kde nahlédneme do života Petra Voka. Odjezd do ČES. KRUMLOVA , kde budeme po 6 nocí ubytováni.
2. den: Celodenní výlet do rakouského města SALCBURK (UNESCO), prohlídka histor. jádra, náměstí Domplatz s velkolepou katedrálou, náměstí Residenzplatz se zvonkohrou, Getreidegasse , monumentální stavba Kollegienkirche (Univerzitní kostel), Mozartův rodný dům, pevnost HOHENSALZBURG , zahrady zámku Mirabell aj.
3. den: JINDŘICHŮV HRADEC s nejrozsáhlejším zámeckým komplexem v republice - vznosné arkády, zahrada, Rondel, jedna z nejpůvabnějších renesančních staveb u nás. Chloubou zámku je skvěle dochovaná černá kuchyně, kde dle pověsti vařívala Bílá paní kaši pro místní chudinu.
4. den: V nejjižnějším cípu na jihu Čech navštívíme NOVÉ HRADY , vstupní brána do Novohradských hor , mohutný opevněný hrad s obnovenou historickou kovárnou, procházka v romantickém TERČINĚ ÚDOLÍ , anglický park s řadou drobných staveb, Modrý dům, umělý vodopád. Návrat na hotel, individuální volno nebo prohlídka ČESKÉHO KRUMLOVA s průvodcem.
5. den: Rakouské kulturní město LINC , procházka Starým městem, barokní náměstí. V nedalekém WILHERINGU si prohlédneme 850 let starý cisterciánský klášter s velkolepým rokokovým kostelem . Návrat na hotel, individuální volno nebo prohlídka ČESKÉHO KRUMLOVA s průvodcem.
6. den: Celodenní výlet k Orlické přehradě . Největší českou přehradu nejlépe poznáme z lodní paluby. Navštívíme královský hrad ZVÍKOV nad soutokem Vltavy a Otavy, fakult. pokračujeme romantickou plavbou výletní lodí , jedním z nejhezčích úseků přehrady. Proplujeme pod Žďákovským mostem až k zámku ORLÍK - prohlídka novogotického sídla rodu Schwarzenbergrů na skalním výběžku u řeky Vltavy - krásné interiéry, sbírky skla, obrazů.
7. den: Po snídani starobylé město TÁBOR , se slavnou minulostí města se setkáme v historickém centru - zdobené štíty měšťanských domů, pomník Jana Žižky z Trocnova, gotická radnice aj. Odpoledne odjezd domů.

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře menu)
  • 6x ubytování v hotelu*** v Českém Krumlově, 10 min. chůze od historického centra - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • pojištění léčebných výloh při výletech do Rakouska
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1 500 Kč
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • pojištění storna zájezdu 105 Kč
  • vstupné
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"