Jeseníky


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Jeseníky jsou velmi pestrou oblastí po stránce přírodní, kulturní i historické. Setkáme se zde s horskou i podhorskou krajinou, původní květenou a mnoha historickými památkami včetně lidové architektury.

Dolní Morava - Stezka v oblacích - Praděd - Karlova Studánka - Ramzová - Šerák - Červenohorské sedlo - Dlouhé Stráně - Zlaté Hory - Rejvíz - jeskyně Na Pomezí - Jeseník-Termály Losiny

POBYT S VÝLETY A LEHKOU TURISTIKOU

Orientační ceny vstupného: Stezka v oblacích 230 Kč, 390 Kč s lanovkou tam i zpět
Ramzová – Šerák lanovka 170 Kč jeden směr, zpáteční 270 Kč

Zlaté Hory - Zlatokopecké muzeum 50 Kč

Jeseník vodní tvrz 70 Kč

výjezd autobusem na Ovčárnu cca 25 Kč/nahoru, cca 35Kč/oba směry

Na Pomezí jeskyně 110 Kč

Rejvíz 30 Kč

Praděd rozhledna 100 Kč

Dlouhé Stráně elektrárna cca 80 Kč (dle počtu účastníků)

Velké Losiny
Zámek 120 Kč
Papírna 110 Kč
Termály 350 Kč ( 3 hodiny)


Rekreační poplatek v hotelu cca 15 Kč/os/den

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 1500 Kč

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 08.07. - 13.07. odjezd A

Ubytování: různé

Hotel Dlouhé Stráně*** - dolní budova, se nachází v klidném prostředí přímo v CHKO Jeseníky. V hotelu je k dispozici Wi-Fi připojení, wellness služby a bowling.

Hotel***

Program zájezdu

1. den: Ráno odjedeme na pomezí Orlických hor a Jeseníků na DOLNÍ MORAVU . Zde pod Kralickým Sněžníkem ve výšce 1116m n.m. vyjedeme lanovkou variantě pěšky na hřeben Slamníku a pokračujeme na unikátní STEZKU V OBLACÍCH , která se vypíná 58,8 m nad okolním svažitým terénem a dominuje právě hřebenu Slamníku. Jedinečné výhledy na Jeseníky, Kralický Sněžník, Krkonoše a do Polska. K večeru příjezd na ubytování do Loučné nad Desnou, večeře.
2. den: Nejvyšší bod Hrubého Jeseníku a Moravy PRADĚD . Pěší trasa povede z Ovčárny na Praděd (2,5 km), dále k chatě Barborka (2,5 km) a poté sestoupíme (5,5 km) do KARLOVY STUDÁNKY , prohlídka půvabného lázeňského města. Pokud nechcete turistický výlet absolvovat, je možné strávit volný čas v Karlově Studánce.
3. den: Návštěva horského střediska RAMZOVÁ a turistický výlet na ŠERÁK a ČERVENOHORSKÉ SEDLO po trase: Ramzová - sedačkovou lanovkou na Šerák – přechod na Keprník (2 km) – Vozka (2,5 km) – Na Příčné (2,5 km) – sestup do Červenohorského sedla (5,5 km) - prohlídka lyžařského střediska. Pokud nechcete turistický výlet absolvovat, je možné vyjet lanovkou na Šerák a zpět a strávit volný čas v Červenohorském sedle.
4. den: Prohlídka unikátního vodního díla přečerpávací elektrárny DLOUHÉ STRÁNĚ .Návštěva zlatokopeckého skanzenu ve ZLATÝCH HORÁCH , kde uvidíme repliku zlatorudných mlýnů a hornické osady. Zbytek dne strávíme v REJVÍZU , horská obec s přírodní rezervací, důležitá pramenná oblast, rašelinní vegetace a naučná stezka k Mechovému jezírku , pěší túra z Rejvízu do Jeseníku.
5. den: Prohlídka krasové jeskyně NA POMEZÍ . Návštěva lázeňského města JESENÍK , v jehož historii cinká zlato a stříbro. Starý vodní hrad upravený v 18. stol. na zámek, památné kostely, lázně Jeseník, Prissnitzova naučná stezka. Individuální volno ve městě.
6. den: Po snídani odjíždíme přes VELKÉ LOSINY , kde si prohlédneme nádherný renesanční zámek s arkádovým nádvořím, Muzeum papíru a Ruční papírnu, kde se ruční papír vyrábí už přes 400 let. Variantně pro zájemce relaxace v termálním parku TERMÁLY LOSINY , regenerační vodní svět, blahodárné termální vody, bazény napouštěné přírodní termální vodou. Návrat domů.

Cena zahrnuje

  • 5x polopenzi
  • 5x ubytování v hotelu Dlouhé Stráně*** - dolní budova - 2lůžk. pokoje s možností přistýlky s příslušenstvím
  • dopravu klim. busem
  • průvodce
  • rekreační poplatek

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1400 Kč
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • lanovky
  • pojištění storna zájezdu 90 Kč
  • vstupné vč. termálů
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"