ITALSKÁ JEZERA a Verona

od 5 500 Kč

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Supertipy

Lago di Garda – největší jezero, Lago di Iseo – největší ostrov

Zájezd k největšímu italskému jezeru v sobě slučuje atrakce, za kterými jezdí turisté buď do italského Středomoří, nebo do rakouských Alp. Ještě před sto lety se o Lago di Garda dělila Itálie s Rakouskem. Dodnes jezero a jeho břehy jakoby spadají do dvou světů. Protiklady se tu střetávají a propojují v nádherný krajinný obraz. Během jednoho víkendu vás zavedeme do městeček, kde dozrávají citróny, rostou palmy a kvetou magnolie. Zároveň vás zvedneme do alpských výšin, kde se ještě v květnu drží sníh. Pojedete panoramatickou otáčivou lanovkou a pod sebou budete mít 50 kilometrů dlouhé jezero jako na dlani. Z výšky alpského masívu připomíná severský fjord. Během výletu se budete plavit po jezeře, které lemují kolmé alpské štíty. Přijedete na největší jezerní ostrov v Evropě, kde se projdete po turistické trase přes rybářské i horské vesnice, přes olivové háje a po křížové cestě můžete vystoupit na nejvyšší bod ostrova. Poznáte středověké hrady i benátská náměstí, budete se toulat spletí malebných uliček, ochutnáte pravou italskou zmrzlinu i pizzu, necháte se fascinovat exotickou vegetací, budete se opakovaně plavit lodí a budete mít možnost vykoupat se v průzračné vodě jezera. Navíc vás zavedeme do města romantického dramatu Romeo a Julie, k zachovalým antickým památkám a na břeh druhé největší italské řeky.

Doprava: autokarem

Praha, Plzeň

Program zájezdu

1. den: V pozdních večerních hodinách odjezd z Prahy, směr Plzeň. Noční přejezd do Itálie.
2. den: Ráno příjezd k severnímu okraji jezera Lago di Garda, který je jako norský fjord sevřen kolmými alpskými štíty. Prohlídka městečka Riva a výlet lodí do městečka Limone, které patří k nejmalebnějším obcím severní Itálie. Protože je chráněno od severu mohutnou skálou, neproniká do něj studený vzduch od Alp, daří se tu subtropické vegetaci, jíž dominují citróny. Výlet pokračuje plavbou napříč jezerem do městečka Malcesine, které se může pochlubit spletí středověkých uliček a hradem. Z Malcesine je možné vyjet panoramatickou lanovkou k vrcholu Monte Baldo (2.218 m n.m.) a podniknout lehkou procházku, či se jen kochat výhledy na jezero, jehož celou 50 kilometrů dlouhou plochu lze odsud přehlédnout. Večer ubytování a večeře v hotelu.
3. den: Po snídani zastávka v Sirmione, malebném lázeňském městečku na ostrůvku v jižní části jezera Lago di Garda. Poté přejezd do historického města Iseo na břehu jezera Lago d´Iseo, které obklopují téměř 2.000 metrů vysoké alpské stěny. Výlet lodí na Monte Isola, který je plochou 4 km2 největším jezerním ostrovem v Evropě. Zastávka v rybářském městečku Peschiera a možnost výstupu mezi olivovými háji do horských vesniček a na vyhlídku u poutního kostela Madonna della Ceriola, nebo možnost výletu lodí k privátním ostrůvkům Loreto a San Paolo. Večer návrat na večeři a nocleh do hotelu.
4. den: Po snídani prohlídka historického města Verona, kde si ukážeme jeden z největších starověkých amfiteátrů, antické vítězné oblouky, balkón Romea a Julie, katedrálu, středověké domy a uličky nebo nábřeží řeky Adiže. Odpoledne odjezd domů. Cesta přes Brennerský průsmyk. V pozdních večerních hodinách návrat do ČR.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • 2x ubytování s polopenzí v hotelu***
  • pobytovou taxu
  • autobusová doprava
  • průvodce
  • pojištění CK

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupy
  • nápoje k večeři
  • lodní výlety
  • lanovku