Geiselwind a ZOO s delfíny (ZÁJ)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Pro děti
    • Dětské

GEISELWIND PARK
je rodinný zábavní park, největší v Bavorsku a nabízí zábavu na padesátce atrakcí a show. Zažijete zde den plný zábavy, doporučujeme především rodinám s dětmi. Nabízí se zde více než jen akce a adrenalin. Geiselwind zaujme i naučnými stezkami, trpasličím vláčkem, kouzly, přilehlou zoo... To vše s německou precizností. Na své si zde přijde každý. Z dálky vás zaujme 90m vysoká rozhledna, která je nejvyšší přemístitelnou na světe. Adrenalin si užijete na dráze „T-Rex-Tower“. Ta nabízí dobrodružnou jízdu včetně skvělých výhledů. A pokud to stále nestačí, je zde „Bumerang", který je pro ty odvážnější, protože se jedná o jedinou loopingovou dráhu v Německu, která nejen, že jede vpřed, ale i couvá... Vlak se nejprve řítí rychlostí 75 km/h po kolejích, pak nemilosrdně do 18metrového loopingu a hlavou dolů zase ven. Ať už na velké vodní dráze, sedačkové horské dráze, na křídlech Ikara nebo v leteckém simulátoru, „adrenalinoví závisláci“ zde určitě nepocítí abstinenční příznaky. Ve 4D Motion kině se z diváků stanou cestovatelé, přistanou uprostřed dobrodružství a postaví se proti nepřátelským robotům. Díky pohyblivým plošinám, 3D brýlím a speciálním efektům bude iluze na filmovém plátně dokonalá. V zábavním parku Geiselwind samozřejmě nepřijdou zkrátka ani ti nejmenší. U věže „Jumpin Star“ je to stejné jako u Ikara a věže T-Rex-Tower – nahoru a zase dolů. Ale vše s ohledem na děti a ne tak vysoko a tak divoce. Kromě toho jsou tu pro malé děti také kolotoče, dětské pádlovací čluny, plavba labutími čluny, dračí vláček, dinopark, obří skluzavky a samozřejmě i dětská hřiště. Rodiče i děti narazí při procházce zábavním parkem na celou řadu akčních umělců. Ti jim dovolí nahlédnout do své umělecké tvorby, ať už jde o foukání skla, vypalování do dřeva nebo malování portrétů. U obličejových malířů se děti rády nechávají proměnit v motýly, lvy nebo víly. Zadní část parku má také co nabídnout. Najdete tu rozsáhlé ptačí safari a také zoologickou zahradu, která je celá umístěna v lese, a v létě tak skýtá řadu stinných míst.

DELFÍNÍ LAGUNA - ZOO NORIMBERK
norimberská zoologická zahrada je oblíbeným výletním cílem. Součástí areálu je také místní kryté delfinárium, rozšířené nedávno o opravdu unikátní projekt - delfíní lagunu. Nově vybudované delfinárium Vaše děti zcela určitě uchvátí. Po celkové přestavbě bylo znovu otevřeno na podzim 2011 a stalo se největším delfináriem v Německu a zároveň jediným s venkovním otevřeným bazénem mimo přímořská letoviska. Okolí delfíní laguny bylo navrženo tak, aby co nejvíce imitovalo přírodu a mořské pobřeží, stejně tak jako prostor pod vodou. Byla tak naplněn cíl o co největší přiblížení obřího bazénu mořskému prostředí, ve kterém delfíni normálně žijí. Celkový objem mořské vody v laguně je 5,4 milionu litrů. Hloubka vody je od 0,5 do 7 m. V současné době lagunu obývají čtyři delfíni, kteří se narodili nebo byli odchováni v ZOO v Norimberku. Dvě samice: Moby – věk 50 let, Jenny – 25 let a dva samci: Noah – 19 let a nejmladší Sunny - 13 let, který byl dovezený z delfinária v Soltau. Vedle delfínů zde také žijí tři kapustňáci, přezdívaní mořské krávy a samozřejmě lachtani. Těch zde žije osm. Zvířata můžete sledovat jak skrz hladinu, tak i přes dvě obrovská skla o rozměrech 5,5 x 2,7 m, umístěná v podzemí. Samozřejmě norimberská ZOO nechová pouze delfíny a lachtany. Najdete zde také lední medvědy, lvy s nefalšovaným králem zvířat, tygry, tučňáky, gorily, velbloudy, žirafy a mnoho dalších zvířat.

Doprava: autokarem

Praha, Beroun, Rokycany, Plzeň, Rozvadov (Sv. Kateřina)

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd z ČR, před polednem příjezd k ZOO Norimberk, po zbytek dne volno k návštěvě areálu, který vás zajisté uchvátí. Jeho součástí je nově vybudované delfinárium a tradičně si užijete žirafy, velbloudy, gorily apod. Areál je skvěle řešen a jeho součástí je i zvířecí kontaktní farma pro děti a velká hřiště se skvělými prvky. V podvečer odjezd na hotel, ubytování, večeře, nocleh.
2. den: Po snídani přejezd k zábavnímu parku Freizeit-Land Geiselwind se spoustou atrakcí a show. Užijete si zde různé dráhy, vodní atrakce, kolotoče apod. Je zde zábava pro celou rodinu, menší i větší děti. V podvečer odjezd zpět do ČR. Návrat v pozdních hodinách.

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena zahrnuje

  • Autobusová doprava
  • 1x nocleh se snídaní v hotelu 3*
  • vstupné do parku Geiselwind (vstupy na atrakce)
  • vstupné do Zoo Norimberk
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění