Francouzská riviéra - Nice, Fréjus, Saint Tropéz a Cannes


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Popis:
Vydejte se s námi obdivovat perly jižní Francie od Nice až po Saint Tropéz a vychutnejte si atmosféru jedné z nejluxusnějších pobřežních oblastí Evropy. Milovníci umění si přijdou na své ve městě Fréjus s pozůstatky římských památek, kterému se říká Pompeje v Provence. Okouzlí vás romantické město Nice s nádhernou promenádou, historickým centrem a společenským životem. Nemůžete vynechat ani přístavní město celebrit Saint Tropéz s nekonečně bílou písčitou pláží a město Cannes proslulé filmovým festivalem a závody Grand Prix Formule 1.




Program zájezdu:

1. den: odjezd z ČR dle nástupního místa.
2. den: příjezd do ,,hlavního města“ Azurového pobřeží, Nice. Prohlídka města – centrální náměstí Masséna s fontánou se sochou boha Apollóna, květinové trhy Cours Saleya. Procházka po 14 km dlouhé promenádě kolem moře, tzv. Promenade des Anglais. Výstup na místo bývalé pevnosti, odkud je krásný výhled na Zátoku andělů, který zpříjemňuje velkolepý umělý vodopád. Prohlídka starého města s úzkými uličkami, kavárny, bary a obchůdky. Přejezd na ubytování.
3. den: po snídani navštívíme kouzelné přístavní město Fréjus – Pompeje v Provence. Prohlídka města - gotická a renesanční katedrála s elegantní křížovou chodbou, biskupský palác ze 14. století a jedno z nejstarších baptisterií ve Francii, amfiteátr k byčím zápasům, v centru se nachází biskupská čtvrť obehnaná zdí, kde se pravidelně konají trhy. Přejezd do městečka Saint Tropez - prohlídka místního přístavu, výstup na citadelu, odkud je nádherný výhled na celé letovisko. Procházka kolem známé četnické stanice. Večerní prohlídka města. Odjezd na ubytování.
4. den: prohlídka města světoznámého filmového festivalu, Cannes. Uvidíme festivalový palác a otisky rukou filmových hvězd. Poté se vydáme na vrchol Suquet, kde se nachází staré město a kde si užijeme jedinečnou vyhlídku. Návštěva výrobny přírodních bonbónů typických pro Azurové pobřeží Confi serie Florian, kde můžete ochutnat sladkosti z mandarinek, fialek, verben nebo třeba růží. Individuální program. Odjezd do ČR.
5. den: příjezd do ČR v odpoledních hodinách.




Důležité informace:



Cena zahrnuje: dopravu autobusem, 2x ubytování v hotelu s vlastním sociálním zařízením a snídaní, služby průvodce, pojištění CK proti úpadku.

Cena nezahrnuje: příplatek za nástupní místa Brno a Jihlava, příplatek za jednolůžkový pokoj 800 Kč/noc, pojištění léčebných výloh, vstupy do jednotlivých památek, městská doprava ve městě, případná city taxa - platí se na místě.



Orientační ceny vstupného: Chagallovo muzeum v Nice - návštěva samotných zahrad bez vstupu do muzea: 7 €, stálé sbírky 8 €, Matissovo muzeum Nice 6 €



Doporučené kapesné: min. 100 €




Minimální počet cestujících k uskutečnění zájezdu je 40. V případě, že nebude tato minimální kapacita naplněna, zájezd se neuskuteční a my vám celou zaplacenou částku za zájezd vrátíme zpět.

Změna programu vyhrazena.



Nástupní místa a orientační časy odjezdů:

Brno (12:30 od Janáčkova divadla, Rooseveltova ulice) - s příplatkem 300 Kč

Jihlava (13:45 z parkoviště u Billy, třída Legionářů) - s příplatkem 200 Kč

Praha (15:30 z parkoviště naproti Hl. vlak. nádraží, skleněné kopule) - bez příplatku

Plzeň (17:00 z parkoviště před bránou Škoda u pneuservisu, Tyllova ulice) - bez příplatku

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.