Francie - Beaujolais A Burgundsko


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Podzimní poznávací zájezd Burgundsko a Beaujolais 2024 – klid klášterů, šum vína, vinařská městečka i města burgundských vévodů. Zájezd pro milovníky dobrého vína, a nejen pro ně. Beaujolais aneb Zvonokosy s chutí vína a Burgundsko - vinařská oblast UNESCO. Navštívíme významné kláštery a katedrály starobylého Burgundska a památky Unesco, ochutnáme vynikající vína. Užijeme si podzimní krásu vinařského kraje Beaujolais, Côte de Nuits a Côte de Beaune. Zažijeme kraj Beaujolais a Burgundsko v době největších slavností Beaujolais.

Vézelay – Chablis – Semur-en-Auxois – Burgundské vinice - Beaujolais – Aloxe – Corton – Tournus – Vaux-en-Beaujolais – Beaune – Dijon

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 14.11. - 18.11. odjezd H

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení zájezdu.

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v podvečerních hodinách dle míst nástupů.
2. den: Slavné památky Burgundska : VÉZELAY (UNESCO), poutní chrám svaté Máří Magdalény, jedno z výchozích míst pro svatojakubskou pouť do Santiaga de Compostella, malebné městečko CHABLIS proslavené vinařstvím, možnost ochutnávky vynikajících bílých vín Chablis ve starém klášteře včetně prohlídky starých klášterních sklepů, slavná vesnička a pohledy na opevněné městečko SEMUR-EN-AUXOIS , kde se natáčel film Tři mušketýři.
3. den: Burgundské vinice (UNESCO): Přejezd z CÔTE D´OR do BEAUJOLAIS , navštívíme Clos de Vougeot – zámeček uprostřed vinohradů, "bratrstvo rytířů koštýře", muzeum vína, pohled na vinice Vosne-Romanée a obzvlášť na viniční trať Romané Conti , odkud pocházejí jedny z nejdražších vín světa, vinice Aloxe – Corton založená Karlem Velikým. Pokračujeme oblastí Mersault, kde se vyrábějí slavná bílá burgundská vína, další proslulá vinařská oblast Chardonnay. TOURNUS , významný románský kostel v opatství St Philibert , jehož počátky se datují do 10. století. Pokračujeme kopcovitým krajem Beaujolais s malebnými vesničkami a slavnými vinicemi Juliénas, navštívíme vesnici VAUX-EN-BEAUJOLAIS , která byla předlohu pro Chevalierovy Zvonokosy, posezení ve stylovém baru, ochutnávka vín z Beaujolais s malým pohoštěním (sýry a klobása), za příplatek možnost večeře, v kraji začínají slavnosti vína .
4. den: Starobylé vinařské město BEAUNE a den pro další slavná burgundská vína, návštěva historického špitálu Maison Dieu z 15. století, perla burgundské architektury, možnost ochutnat místní specialitu: burgundské šneky, muzeum vína v bývalém paláci burgundských vévodů, možnost návštěvy středověkých vinných sklepů s ochutnávkou, ochutnání hořčic přímo ve výrobně, v městě probíhá veletrh vína spojený s vinařskými slavnostmi 147ème Fête des Grands Vins de Bourgogne - folklórní hudba v ulicích, přehlídka vinařského bratrstva La Confrérie de Belnus, možnosti nákupu a ochutnávek různých burgundských vín. Na závěr DIJON (UNESCO), večerní procházka starobylým městem burgundských vévodů s osvětleným vévodským palácem, katedrálou a kostelem Panny Marie ozdobený chrliči, odjezd do ČR.
5. den: Předpokládaný návrat v ranních hodinách do ČR.

14.11. - 18.11.24 čtvrtek - pondělí
snídaně autokarem
9 490 Kč
cena za 5 dní (4 noci)

Cena zahrnuje

  • 2x snídani,
  • 2x ubytování v hotelu – 2lůžk. pokoje s příslušenstvím,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • Fakultativní příplatek: