Florencie - Řím - Tivoli


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Navštívíme jedinečný Řím, kolébku západoevropské civilizace a křesťanství, s bohatstvím uměleckých děl a architektonických památek. Slavné zahrady a vily Tivoli, kam se již po celá tisíciletí uchyluje před žárem léta římská společenská smetánka a podmanivou Florenci, která je jedním obrovským a úchvatným památníkem renesance a byly to právě obrazy a sochy, Botticelliho Zrození Venuše, Michelangelův velkolepý David a další, jež učinily z města jedno z předních center umění na světě.

POKLADY ITÁLIE A UNESCO

Orientační ceny vstupného: Florencie:
Santa Maria Novella kostel 7,50€
San Lorenzo kostel 8€
Dóm St. Croce 8€
Kaple Medicejských 8€
Accademia 8€
Palazzo Vecchio 10€
Uffizzi 8€
Dómské muzeum: kupole+zvonice Campanila+baptisterium 18€
Tivoli:
Hadriánova vila 10€
Villa d´Este 10€
Řím:
kopule sv. Petra 8/10 € (s výtahem)
1,50 €/1 jízdu - celkem cca 10,50 €
Andělský hrad 15€
Vatikánská muzea 17€
Koloseum, Forum Romanum, Palatino 12€

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 100 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 08.05. - 12.05. odjezd A, B, L
18.09. - 22.09. odjezd A, B, L

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odjezd z ČR do Itálie.
2. den: Ráno příjezd do FLORENCIE (UNESCO), kolébka renesance, domov Machiavelliho, Michelangela i Medicejských. Prohlídka Piazza della Signoria a Palazzo Vecchio , Piazza del Duomo s nepřehlednutelným Dómem , Giottova kampanila, dóm St. Croce, kostel San Lorenzo a kaple Medicejských s Michelangelovými náhrobky, Ponte Vecchio. Odjezd na ubytování.
3. den: Slavné zahrady a vily TIVOLI (UNESCO) populární letovisko bohatých Římanů v období renesance. Návštěva extravagantního paláce Villa d´Este , pozdně renesanční vila a propracovaná zahrada s vodními chrliči, stinnými cestami a velkolepými fontánami - letní sídlo kardinála Ippolita d´Este variantně rozsáhlý komplex Hadriánovy vily - antické sídlo a zahrady císaře Hadriána. Příjezd do "věčného města" ŘÍM (UNESCO), málokde se svědectví minulosti a současnosti doplňují tak harmonicky, jako právě zde. Prohlídka nejzajímavějších pamětihodností - pěší procházka po Posvátné cestě (Via Sacra), odkud byla kdysi ovládána celá Říše římská, Koloseum – symbol města, Forum Romanum - s pozůstatky budov, chrámů i dalších objektů patřících neodmyslitelně k Římu v 1. - 4. stol., Kapitol - náměstí navržené Michelangelem s nádhernými paláci se vzácnými sbírkami soch i obrazů, kašnou a jezdeckou sochou Marca Aurelia z 2. stol., Pantheon - nejlépe dochovaná stavba z dob římské antiky považovaná za vrcholné dílo římského stavitelství, Fontána di Trevi – největší římská fontána je díky Felliniho filmu "La Dolce Vita" známá po celém světě, Španělské schody , večerní atmosféra uliček.
4. den: VATIKÁN (UNESCO) hlava katolické církve, náměstí sv. Petra, bazilika sv. Petra na jejíž výzdobě se podíleli Raffael, Michelangelo a další. Možnost výstupu na kopuli s krásným výhledem na celý Řím. VATIKÁNSKÁ MUZEA s úchvatnými sbírkami antického umění a Sixtinskou kaplí s Michelangelovým Posledním soudem. Dokončení prohlídky ŘÍMA , Piazza del Popolo s barokními kostely, Piazza Navona , nejkrásnější barokní náměstí s velkolepými fontánami. Večer odjezd do ČR.
5. den: Návrat do republiky v odpoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 2x snídani
  • 2x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1200 Kč
  • 2x večeře 500 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 180 Kč
  • rezervace vstupenky do Vatikánských muzeí 590 Kč (do 18ti let 350 Kč)
  • sdružené vstupné do Kolosea, Fora Romana a Palatinu 420 Kč (18-25 let 290 Kč, do 18ti let 70 Kč)
  • vstupné, fakult. služby a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"