Egypt lodí po Nilu s pobytem u moře


  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy
    • S poznáváním

Hurghada • Káhira • Luxor • Karnak • plavba po Nilu • Edfu • Kom Ombo • Asuán • Abu Simbel

Změna vyhrazena : Změna programu vyhrazena.

Poznámka : Vstupní vízum do Egypta je možné zakoupit přímo na letišti v Egyptě (za poplatek cca 30 USD), poplatek za vízum může být dle aktuální situace zvýšen (upřesní prodejce). Z důvodu plánované plavby po Nilu může dojít ke změně posloupnosti oproti uvedenému programu. Celkem 7 nocí může být rozděleno na 4 noci v hotelu a 3 noci na lodi nebo 3 noci v hotelu a 4 noci na lodi.

Min. počet účastníků : 12.

Program zájezdu

1. den: 1. den: odlet z Prahy do Hurghady , následuje transfer autokarem do hotelu, ubytování, nocleh.
2. den: volno v Hurghadě s možností koupání u Rudého moře, all inclusive.
3. den: časně ráno transfer autokarem do Asuánu , návštěva chrámu v Philae. Nalodění, oběd na lodi. Odpoledne volný čas, večeře a nocleh na lodi.
4. den: snídaně, možnost fakultativního autokarového výletu ke slavným skalním chrámům Abu Simbel (odjezd v brzkých ranních hodinách). Návrat na loď – oběd. Odpoledne pokračování plavby do Kom Ombo , prohlídka chrámu, poté pokračování v plavbě do Edfu , večeře a nocleh na lodi.
5. den: snídaně, návštěva Edfu – prohlídka chrámu zasvěceného bohu Horovi, svatyně chrámu je jednou z nejlépe dochovaných kultovních staveb faraonského Egypta, oběd a večeře během plavby do Luxoru.
6. den: po snídaní vylodění, prohlídka západního břehu - chrámu královny Hatšepsut , jediné ženy starého Egypta s titulem faraóna, dále Údolí králů s možností návštěvy unikátních hrobek faraónů Nové říše, následuje krátká zastávka u Memnonových kolosů , návštěva alabastrové dílny. Odpoledne návštěva Luxoru , prohlídka chrámů v Karnaku a v Luxoru . Odjezd autokarem do Hurghady, ubytování, večeře a nocleh v hotelu.
7. den: volno v Hurghadě s možností koupání u Rudého moře, all inclusive . Možnost zakoupení fakultativního výletu do Káhiry (jednodenní).
8. den: transfer na letiště a odlet zpět do Prahy .
9. den: odlet z Prahy do Hurghady , následuje transfer autokarem do hotelu, ubytování po 13.30, volný čas, nocleh.
10. den: časně ráno transfer autokarem do Luxoru , nalodění a oběd na lodi, návštěva a prohlídka chrámů v Karnaku a v Luxoru , večeře a nocleh na lodi.
11. den: snídaně, prohlídka západního břehu - chrámu královny Hatšepsut , jediné ženy starého Egypta s titulem faraóna, dále Údolí králů s možností návštěvy unikátních hrobek faraónů Nové říše, následuje krátká zastávka u Memnonových kolosů , návštěva alabastrové dílny, oběd, volný čas, večeře a nocleh na lodi.
12. den: ranní plavba do Edfu – návštěva a prohlídka chrámu zasvěceného bohu Horovi, svatyně chrámu je jednou z nejlépe dochovaných kultovních staveb faraonského Egypta, oběd a pokračování plavby do Kom Ombo , večeře a nocleh na lodi.
13. den: snídaně, prohlídka chrámu v Kom Ombo , plavba do Asuánu, večeře a nocleh na lodi.
14. den: snídaně, možnost fakultativního autokarového výletu ke slavným skalním chrámům Abu Simbel (odjezd v brzkých ranních hodinách). Tato unikátní památka stojící na hranici Egypta a Súdánu, byla zachráněna pomocí UNESCO rozřezáním a přenesením ze dna Asuánské přehrady. Návštěva chrámu v Philae – chrám bohyně Isis. Vylodění a odjezd autokarem do Hurghady, ubytování, večeře a nocleh v hotelu.
15. den: volno v Hurghadě s možností koupání u Rudého moře, all inclusive . Možnost zakoupení fakultativního výletu do Káhiry (jednodenní)
16. den: transfer na letiště a odlet zpět do Prahy .