Dubrovník A Elafitské Ostrovy


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • Pobyty s výlety

Zajímavý zájezd na nejjižnější výběžek jadranského pobřeží, které zde tvoří neopakovatelnou směs historických památek a roztroušených ostrovů. Navštívíme historický Dubrovník, středověký Ston, Elafitské ostrovy - Koločep, Lopud, Šipan i Lokrum s bujnou středomořskou vegetací a koupáním na nepřeplněných plážích. Vypravíme se na výlet do nedaleké Černé Hory za poznáním Kotoru i romantické Budvy. Budeme mít příležitost ochutnat místní speciality - ústřice, langusty a odpočívat na krásných plážích Jadranu.

Zájezd provází Mgr. Dana Kelblová


Počitelj - vodopády Kravica - ostrov Lokrum - ostrov Šipan - ostrov Lopud - Dubrovník - Boka Kotorská - Kotor - Budva Ston - Mali Ston

S VÝLETEM DO ČERNÉ HORY A BOSNY A HERCEGOVINY

Orientační ceny vstupného: Vodopády Kravica 5 EUR
Elafitské ostrovy 55 EUR (cena zahrnuje: nápoje na lodi, oběd
v Šipanu u majitele lodi vč. nápojů, vstupné do rezidence Stjepovič-Skočibuhové) – tento výlet je nutné rezervovat předem v CK !!!
Dubrovník - hradby 150 HRK
Dubrovník - Dominikánský klášter 30 HRK
Dubrovník - lanovka 150 HRK
Dubrovník - akvárium 60 HRK
Dubrovník - synagoga 50 HRK
Dubrovník - dubrovnická karta (muzea + hradby) 200 HRK
Dubrovník - muzejní karta 120 HRK
Dubrovník - knížecí palác 80 HRK
lodní výlet na ostrov Lokrum 150 HRK
Kotor – vstup na hradby 8 EUR
Kotor – katedrála Sv. Tryfona 2,5 EUR
Budva – pevnost 3,5 EUR
Budva – hradby 2 EUR
Ston – hradby 70 HRK (skupina 20 os. 50 HRK)
Lopud – vláček na pláž Šunj 2 EUR

Kapesné: dle individuálního zájmu o návštěvy památek, doporučujeme cca 500 HRK a 150 EUR (cca 55 EUR platba na místě – výlet na Elafitské ostrovy).

Pro individuální potřebu: na území Bosny a Hercegoviny se platí bosenskou konvertibilní markou (označení BAM, označení KM) – možno směnit na místě za EUR

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 06.09. - 15.09. Odjezd B, E, L

Ubytování: různé

hotel Sunce*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, hotel v přímořském letovisku Neum na území Bosny a Hercegoviny, přímo na břehu moře, jen pár metrů od pláže. Klimatizované pokoje s balkonem, venkovní bazén.
Poplatky v hotelu: lehátko 3 €/den, slunečník 3€/den

hotel***

Program zájezdu

1. den: Ve večerních hodinách odjezd z republiky.
2. den: Dopoledne POČITELJ , historické město ležící na řece Neretvě, Šišman-Ibrahim pašova mešita čekající na zápis do seznamu památek UNESCO, osmanská architektura a VODOPÁDY KRAVICA na ponorné řece Trebižat, které vypadají jako miniatura Viktoriiných vodopádů (120 m široké, 27 m vysoké), krásné přírodní scenérie, možnost koupání ve sladké vodě. Odpoledne příjezd na ubytování.
3. den: Pobyt u moře.
4. den: Celodenní fakultativní lodní výlet na ELAFITSKÉ OSTROVY - oblíbená místa šlechtických rodin o čem svědčí četné vily a zahrady. Pro ostrovy jsou příznačné architektonické památky, obranné věže z období tureckých a arabských nájezdů tzv. torety, středomořská vegetace, krásná příroda a koupání. Navštívíme malebný ostrov KOLOČEP , druhým z ostrovů bude ostrov Šipan , který měla v oblibě i dubrovnická šlechta, přírodní scenérie ostrova, městečko Sudjuradj a prohlídka renesanční letní rezidence rodiny Stjepovič-Skočibuhové - reprezentační sály zámku, kaple, krásná zahrada, stará lisovna oleje. Součástí výletu je i typický dalmatinský oběd - menu a poté pokračujeme na ostrov LOPUD , oblíbené místo českého básníka a spisovatele V. Dyka. Malebné městečko LOPUD - podobná architektonická tvářnost jako Dubrovník.
5. den: Pobyt u moře.
6. den: Výlet do nedalekého DUBROVNÍKU (UNESCO) - Pilská brána, promenáda Placa, Onofriova kašna, kostel sv. Spasitele, mramorem dlážděné ulice a barokní budovy, procházka po dubrovnických hradbách s úchvatnými pohledy na celé město, věž Minčeta a Bokar, tradice, řemeslné zajímavosti - výšivky z kraje Konavle, opracovávání korálů, individuální volno, čas na oběd a posezení v místních kavárničkách. Možnost výletu na nedaleký ostrov LOKRUM - malinký ostrůvek je od centra města vzdálen pouze 15 min. plavby lodí, původně zde stával benediktinský klášter, jehož zbytky jsou patrné dodnes. Nyní je místo přírodní rezervací. Pro ostrov je typická bujná vegetace, lesní porost, stará botanická zahrada, pávi a spousta motýlů. Většina návštěvníků neodolá koupání v přírodním slaném jezírku, které se příznačně jmenuje " Mrtvo more ". Koupání je zde možné také na několika přírodních plážích.
7. den: Celodenní výlet na pobřeží Černé Hory - Budvanská riviéra. Trajektem přeplujeme BOKU KOTORSKOU , připomínající norské fjordy. Zastavíme v centru oblasti středověkém městečku KOTOR (UNESCO) s masívem Lovčenu v pozadí, Staré město, hradby, monumentální katedrála zasvěcená sv. Tryfonovi. BUDVA - historické město na výběžku pevniny, mohutné hradby s vyhlídkou na Sv. Stefan, romantické uličky.
8. den: Pobyt u moře . Polodenní výlet do oblasti Malostonského zálivu, městečko STON - historické centrum se středověkými stavbami, procházka po stonských hradbách ze 14. stol., nejdelší opevnění v Evropě a vyhlídky do širokého okolí. Navštívíme místní saliny s možností nákupu mořské soli a MALI STON - loviště ústřic.
9. den: Pobyt u moře a v podvečerních hodinách odjezd do ČR.
10. den: Předpokládaný návrat v dopoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 7x polopenzi – snídaně i večeře formou bufetu
  • 7x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím, klimatizací, sat TV a balkonem
  • dopravu lux. klim. busem
  • pobytovou taxu
  • průvodce
  • trajekt přes Boku Kotorskou

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj s balkonem, strana park 2800 Kč
  • Fakult. lodní výlet na Elafitské ostrovy - nutná rezervace předem v CK, platba na místě cca 55 €, součástí výletu jsou nápoje na lodi, oběd v Šipanu u majitele lodi vč. nápojů, vstupné do rezidence Stjepovič-Skočibuhové
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 330 Kč
  • na vyžádání 1lůžk. pokoj s balkonem, strana moře 3500 Kč
  • na vyžádání 2lůžk. pokoj s balkonem na mořskou stranu 700 Kč/os
  • vstupné, fakultativní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"