Drvenik (Donja Vala) - Apolon apartpenzion ***


  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Pobytové zájezdy
    • Pobyty u moře

Destinace

Drvenik je přímořská turistická vesnice, vzdálená od Makarské 30 km. Leží na malém území mezi pohořím Biokovo a pobřežím u překrásných pláží. Vesnice je rozdělena na dva díly, protože je ve dvou zátokách a to Donja Vala a Gornja Vala. Přestože v Drveniku žije 480 obyvatel, obhospodařuje 1600 lůžek v apartmánech, vilách a penzionech. Je i důležitým dopravním centrem, neboť je zde trajektové přístaviště, které spojuje ostrov Hvar a Korčulu s pobřežím.

Poloha: do 50 m od moře

Vybavení: prodejna se suvenýry, WI-FI k dispozici dle popisu, restaurace a lá carte, market, lehátka na pláži - za poplatek, pošta, stánek s novinami, obchod s ovocem a zeleninou, parkování, konoba.

Sport a zábava: půjčovna lodiček.

DÍTĚ DO 2 LET BEZ NÁROKU NA LŮŽKO - ZDARMA !!!

Domácí zvířata nejsou povolena.

Apolon apartpenzion: Na samém břehu, pouhých 5 m od pláže, se nachází menší rodinný apartpenzion Apolon. Apolon je vzdálen asi 300 m od centra města, v části Drveniku zvaném Donja Vala. Součástí penzionu je rodinná restaurace se zastřešenou dřevěnou terasou, umístěná v přízemí, s pohledem na moře. Terasa je přímo napojená na pláž. Většinu sezóny se polopenze servíruje zde, v boční část terasy. V případě horšího počasí má objekt i vnitřní restauraci, také v přízemí. Hosté mají možnost zakoupení oběda na místě z nabídky jídelního lístku (ryby, plody moře, pizzy, klasická jídla) i velký výběr vynikajících vín (např. bílá Maraština). Wi-Fi připojení k internetu je v celém Drveniku zdarma, signál však není zaručen ve všech místech Drveniku a naše CK za tuto skutečnost nenese odpovědnost. Pro hosty penzionu je zabezpečeno parkování poblíž parkoviště hotelu Quercus, na vlastním pozemku majitele.

Větší oblázková pláž začíná přímo před objektem a táhne se doleva až k ostrohu, který od sebe odděluje Donju a Gornju Valu (zde je další krásná oblázková pláž). Pláž přiléhající k penzionu je lemována borovicemi, v jejichž stínu se nachází další možnost příjemného posezení v předzahrádkách přilehlých konob a restaurací. Na pláži možnost zapůjčení šlapadel a lehátek. U vzdáleného konce pláže je trajektiště, ideální příležitost pro individuální výlety na ostrov Hvar (Sučuraj). Podél zadní části penzionu (pokoj pohled Biokovo) vede příjemná a osobními auty téměř nevyužívaná promenáda, která je směrem do centra Donje Vale především ve večerních hodinách plná stánků se suvenýry. V nedaleké centrální části je samoobslužný market, o pár metrů dále pošta, stánek se zeleninou a ovocem, trafika, několik možností koupit si zmrzlinu, pekárna a další malé restaurace, konoby, stánky.

V objektu jsou 4 vybavené apartmány včetně TV, a to v druhém patře (č. 2,3,4,5). Všechny apartmány mají kuchyňský díl s jednou až dvěma elektrickými plotýnkami, ledničku, prostor pro spaní tzv. mezanin, šatní skříň, stůl s odpovídajícím počtem židlí, sociální zařízení, balkon.

V 1. patře jsou dva pokoje bez kuchyňky, ale mají ledničku a rychlovarnou konvici. 

Klimatizace je možná za poplatek 5 EUR/den - platí se na místě dle dohody s majitelem. Domácí zvířata nejsou povolena.

Pokoj č. 1 pro 2-3 osoby (přistýlka rozkládací gauč) je vybaven lednicí, rychlovarnou konvicí, SAT/TV, má vlastní sociální zařízení a balkon směrem na moře. 

Apartmán č. 2 má skladbu 1/2+1, kde manželská postel je na otevřeném mezaninu v levé části (po vnitřním schodišti z obývacího pokoje), v pravé části mezaninu je třetí lůžko. Balkon je směrem na Biokovo do ulice – promenády, která je spíše pro pěší, automobily projíždějí jen velmi zřídka. 

Apartmány č. 3 a č. 4 mají skladbu 1/2+1(+2), kde manželská postel je na otevřeném mezaninu v levé části (po vnitřním schodišti z obývacího pokoje), v pravé části mezaninu je třetí lůžko, v obývacím prostoru je rozkládací gauč, kde lze umístit až dvě další osoby – doporučujeme děti do 12 let. Mají balkon přímo na mořskou stranu s překrásným výhledem na moře. 

Apartmán č.5 má skladbu 1/2(+2), kde manželská postel je na otevřeném mezaninu (po vnitřním schodišti z obývacího pokoje), v obývacím prostoru je rozkládací gauč – doporučujeme pro děti do 12 let, balkon s výhledem na moře z užší strany, na boku objektu. 

Pokoj č. 6 pro 2 osoby je vybaven lednicí, rychlovarnou konvicí, SAT/TV, má vlastní sociální zařízení a balkon směrem na hory.

Cena zahrnuje

  • 7x ubytování v kompletně vybaveném apartmánu
  • 7x polopenze - snídaně (sýr, salám, vejce nebo párky nebo klobáska, máslo, med, marmeláda; nápoje: čaj, bílá káva, mléko, ovocné šťávy), večeře: polévka, hlavní jídlo (výběr ze 2 menu+omeleta), salát a desert
  • výměna ručníků 1x týdně
  • závěrečný úklid
  • WIFI internet připojení v obci Drvenik zdarma (CK nezaručuje jistý příjem signálu přímo v penzionu)
  • povinný jednorázový přihlašovací poplatek - 1 EUR/osoba

Cena nezahrnuje

  • doprava
  • cestovní pojištění
  • povinná pobytová taxa (platí se v CK/u prodejce)
  • klimatizace - na přání - 5 EUR/den - platí se na místě