Chorvatské Hory S Koupáním


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Na čtyřech chorvatských ostrovech - Krk, Rab, Cres a Lošinj se potkávají středověká opevněná městečka, opuštěné zátoky a krásné pláže. Během našeho pěšího putování poznáme 4 jadranské ostrovy, které mají mnoho společného, přesto jsou v jednotlivostech odlišné - turistický Krk, odlehlý Rab, pohodový Cres a rozkvetlý Lošinj. Ochutnáme výbornou žlahtinu ve sklepích Vrbniku, zaplaveme si v klidných zátokách Balvanidy či Krivice, vystoupáme do středověkých zapomenutých vesniček s nekonečnými výhledy na pobřeží okolních ostrovů či pohoří pevninského Velebitu.

Ostrov Krk – Vrbnik – Punat – Jurandvor – Baška – ostrov Rab – Lopar – Mundanije – Rab – Krk – ostrov Košljun – ostrov Cres – Cres – Lubenice – Pernat – Valun – ostrov Lošinj – Nerezine – Osor – Veli Lošinj

NEJVYŠŠÍ VRCHOLY OSTROVŮ SEVERNÍHO JADRANU

Kapesné: Do Chorvatska doporučujeme 800 HRK na osobu.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 07.09. - 15.09. Odjezd J* + Jihlava, Břeclav, Bratislava

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: V odpoledních hodinách odjezd z ČR, noční přejezd přes Rakousko a Slovinsko do Chorvatska.
2. - 3. den: OSTROV KRK , malebná rybářská osada VRBNIK , v místních konobách možnost ochutnávky nejznámějšího vína Vrbnička Žlahtina, odjezd na ubytování do PUNATU . Procházka podél pobřeží s výhledy na Punatský záliv a ostrůvek Košljun.
4. den: Fakultativní výlet na OSTROV RAB z přístavu Valbiska do přístavu Lopar, místní dopravou do vesnice MUNDANIJE , kde začíná Premužičova stezka s nejvyšším vrcholem Rabu Kamenjak (410 m). Sestoupíme až do městečka R A B (celkem 4 hod.) na západním pobřeží ostrova s chráněným parkem Komrčar. Místní dopravou zpět do Loparu a trajektem na Krk, autobusem do Punatu. Kdo se nezúčastní fakult. výletu, možnost návštěvy města KRK (středověké hradby, mohutné městské brány, katedrála) či výlet na malý ostrov Košljun s proslulým františkánským klášterem.
5. den: Z přístavu Valbiska lodí na OSTROV CRES , autobusem na sever ostrova do sedla Križič (370 m), pěší výstup po kamenné stezce na Sis (639 m), po hřebenu na nejvyšší vrchol ostrova Gorice (648 m) s dalekými pohledy na pobřeží Istrie, město Rijeku a severní zalesněnou část ostrova Cres - Tramuntanu (3,5 hod). Odjezd do starobylého městečka CRES . Navíc možnost procházky olivovníkovými háji a sejít do Cresu (celkem 2 hod.), kde budeme po 3 noci ubytovaní.
6. den: Odjezd k Valunu, pěšky výstup do vesnice LUBENICE , prehistorické, téměř nedobytné pevnosti na strmém útesu s rozsáhlými výhledy (378 m), přes vesnici PERNAT sejdeme do malé osady na břehu moře VALUN (koupání). Cestou výhledy na Valunský záliv a sladkovodní Vranské jezero (celkem 5 hod.), autobusem návrat zpět do Cresu.
7. den: Přejezd na ostrov LOŠINJ , z městečka NEREZINE na nejvyšší vrchol ostrova Lošinj – Televrina (589 m). Vystoupáme ke kapli sv. Nikola (558 m), po kamenitém hřebeni na Televrinu, pozvolný sestup do OSORU (restaurace, koupání) na břehu moře (celkem 6-7 hod.). Autobusem návrat zpět do Cresu. Lehčí varianta: autobusem do města VELI LOŠINJ známého muzeem delfínů a jejich pozorováním, nenáročný hodinový výstup na hřeben ke kapli sv. Ivan (210 m), sejdeme k zátokám Krivica či Balvanida (koupání, restaurace s rybími specialitami), zpět stejnou cestou k autobusu (pěšky celkem 3 hod.), autobusem návrat do Cresu.
8. - 9. den: Pobyt u moře, prohlídka CRESU , odpoledne busem na trajekt, lodí na ostrov Krk a odjezd přes Slovinsko a Rakousko, návrat do ČR v dopoledních hodinách.

Cena zahrnuje

  • 6x ubytování v hotelu s polopenzí
  • dopravu lux. klim busem
  • komplexní pojištění vč. storna zájezdu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 2200 Kč
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • fakultativní služby vč. jednodenního výletu na Rab a náklady s nimi spojené
  • případná místní doprava
  • vstupné