Jižní Morava - Lednicko-valtický Areál


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Atraktivní zájezd za poznáním jedinečných památek jižní Moravy s výletem na Slovensko. Čeká nás především Lednicko – Valtický areál, nekonečný krajinářský komplex, jehož osu tvoří zámek ve Valticích a zámek v Lednici. Můžeme se těšit na prohlídku jedinečné funkcionalistické Vily Tugendhat, na výlety do královského Znojma, Mikulova, k přírodním památkám. Navštívíme Habánské muzeum ve městě Veľké Leváre, unikátní Malovaný sklep v Šatově, Slovanské hradiště v Mikulčicích. Ochutnáme výborná vína a ubytováni budeme ve Velkých Bílovicích, největší vinařské obcí v České republice. Téměř ke každé bílovické domácnosti patří vinohrad a vinný sklep!

Brno – Vila Tugendhat – Veľké Leváre – Kopčany – Mikulčice – Velké Bílovice – Lednicko-Valtický areál – Lednice – Valtice – Slup – Šatov – Znojmo – jeskyně Na Turoldu – Mikulov – Sirotčí Hrádek – Velké Pavlovice – Těšany

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 30.06. - 06.07. Odjezd C

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

Pension*** ve Velkých Bílovicích v nejatraktivnější oblasti vinařů v těsné blízkosti mnoha turisticky nejzajímavějších míst. Součástí penzionu je restaurace a vinný sklípek.

penzion

Ubytování
2lůžk. pokojích s vlastním příslušenstvím
- Pension*** ve Velkých Bílovicích v nejatraktivnější oblasti vinařů v těsné blízkosti mnoha turisticky nejzajímavějších míst. Součástí penzionu je restaurace a vinný sklípek.
CK si vyhrazuje právo změnit místo ubytování dle Všeobecných smluvních podmínek.

Stravování
polopenze (ostatní strava je řešena z vlastních zdrojů)

Program zájezdu

1. - 2. den: Dopoledne odjedeme směr jižní Morava. Před příjezdem na ubytování krátce navštívíme BRNO , kde si prohlédneme VILU TUGENDHAT (UNESCO) - unikátní funkcionalistické stavby, (v případě omezení prohlídky Vilu Stiassni), skvost brněnské architektury, kde si vychutnáme noblesu, luxus i jedinečnost exteriéru a interiéru vily. Ubytování ve Velkých Bílovicích. 2. den zájezdu Výlet na Slovensko – VEĽKÉ LEVÁRE . Návštěva Habánského muzea v historickém Iserovom domu z roku 1717, který je součástí památkové rezervace lidové architektury. Zde se seznámíme s historií Veľkých Levár, ukázkami habánských řemesel a životem habánů nejen ve zdejší oblasti. Pokračujeme do KOPČAN – prohlídka kostela sv. Markéty Antiochijské – jediná zachovaná stavba z období Velké Moravy. Odpoledne MIKULČICE , národní kulturní památka Slovanské hradiště s rozlehlou akropolí, předhradím a podhradími s cennými archeologickými nálezy. Na závěr dne Habánský sklep ve VELKÝCH BÍLOVICÍCH – prohlídka historického sklepa z roku 1614 spojená s degustací 6 vzorků vína.
3. den: Dvoudenní program v "Zahradě Evropy" v LEDNICKO – VALTICKÉM AREÁLU (UNESCO), nejrozsáhlejší umělecky ztvárněná krajina na světě. Dnes navštívíme perlu jižní Moravy a jedno z nejnavštěvovanějších míst v zemi, neogotický ZÁMEK LEDNICE , prohlídka zámku, zámeckého skleníku – technická památka, zámecký park, proslulý orientální Minaret, Lovecký zámeček, jak jméno napovídá, sloužil šlechtě při loveckých kratochvílích. Prohlédneme si romantický Janův hrad ukrytý v lužních lesích. 4. den zájezdu Dokončení prohlídky Lednicko-Valtického areálu . VALTICE – hlavní město vína, historické jádro města, návštěva jedinečného barokního ZÁMKU VALTICE s kaplí Nanebevzetí Panny Marie, Zámecký sklep, zámecká zahrada, Kolonáda Na Reistně , stojící na nejvyšším místě Lednicko-valtického areálu, inspirována slavnou Gloriette ve vídeňském Schönbrunnu. DIANIN CHRÁM (empírový zámeček Rendez-vous ) - lovecký zámeček nedaleko Valtic u rybníka Rendezvous, v prostoru národní přírodní památky. Zámeček je zasvěcen patronce lovu Dianě, má podobu římského vítězného oblouku. Na fasádě uvidíme reliéfy s antickou mytologií a uvnitř najdeme bohatě zdobený sál, který má přes 100 m2. Obdivovat budeme i Chrám Tří Grácií - kryté sloupořadí se známou sochou tří žen. 5. den zájezdu Ráno odjezd do SLUPI – prohlídka renesančního velkomlýnu se čtyřmi funkčními vodními koly a mlýnským náhonem, jež je národní kulturní památkou. První zmínky pochází již z roku 1512. Zastávka v pohraniční obci ŠATOV , sídlo vinařství Znovín Znojmo. Krátká prohlídka Malovaného sklepa , kde dlouhých 36 let vytvářel jeho krásné plastické malby jednoruký vojenský vysloužilec Maxmillian Appeltauer. Pokračujeme na samý jih Moravy. Královské město ZNOJMO . Důmyslný systém podzemí města, Vlkova věž, románská rotunda sv. Kateřiny jedna z nejstarších staveb na našem území. 6. den zájezdu Návštěva jeskyně NA TUROLDU , jediná přístupná jeskyně v regionu. Pokračujeme do MIKULOVA , procházka městem s malebnými historickými uličkami. Individuálně možnost prohlídky Svatého Kopečku , zámku, zříceniny Kozího Hrádku, Horní synagogy či Dietrichsteinské hrobky. Na závěr krátká vycházka ke zřícenině Sirotčí Hrádek nad Klenticí. 7. den zájezdu Odjezd do VELKÝCH PAVLOVIC – krátká vycházka k rozhledně Slunečná . Poslední zastávkou budou TĚŠANY – prohlídka barokní kovárny z roku 1700 s kovářskou dílnou z 19. století. Návrat v podvečerních hodinách.

30.06. - 06.07.24 neděle - sobota
polopenze autokarem
Sleva 7% 9 890 Kč 9 190 Kč
cena za 7 dní (6 nocí)

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi,
  • pojištění léčebných výloh při výletu na Slovensko,
  • průvodce CK
  • rekreační poplatek,

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj není možný,
  • fakult. služby,
  • Fakultativní příplatek:
  • vstupné,
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"