Jarní Morava A Mandloňové Sady – Hustopeče

od 3 579 Kč
Sleva - 8% 3 890 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Velmi úspěšný zájezd loňského roku na jarní Moravu v květu mandloví, který spojuje nádhernou krásu rozkvetlých mandloňových sadů s bohatou kulturní historií regionu. Během zájezdu budete mít příležitost zažít folklór, tradice a atmosféru vinných sklepů. Hlavním lákadlem zájezdu jsou nepochybně mandloňový sad v Hustopečích, kde kvetoucí stromy vytvářejí nádhernou kulisu, připomínající mnohdy pohádkovou scenérii. Procházka mezi rozkvetlými mandloňovými květy je nejen vizuálním zážitkem, ale také chvilkou k relaxaci a obdivu krásy přírody. Navíc vás čeká unikátní soustava sklípků ve Vrbicích, muzeum vinařské obce Kobylí, Čejkovice, Templářské sklepy, Borkovany – kde se seznámíte s výrobou kraslic místními malérečkami. Pro milovníky českého filmového dědictví je připravena návštěva četnické stanice v Kuřimi, známé z natáčení populárního seriálu "Četnické humoresky". Na závěr zájezdu skvost Moravského krasu – Kateřinská jeskyně.
Pojďte s námi prozkoumat krásy Moravy a nechte se pohltit atmosférou, která spojuje historii, lidové tradice, gurmánské zážitky a přírodu do jedinečného celku.

Zájezd provází Jiří Hanzlík.

Olešnice – kostel sv. Barbory – Hustopeče – mandloňové sady – Vrbice – rozhledna Stezka pod vinohrady – Kobylí – Čejkovice – Templářské sklepy – Borkovany – Kuřim – Moravský kras – Kateřinská jeskyně

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 14.03. - 16.03. odjezd C
21.03. - 23.03. odjezd C
Poznámka: nástupní místo Brno není možné. Další nástupní místa na trase možná po dohodě v CK

Doprava je zajištěna dálkovým klim. autobusem. V autobuse Vám budou určena místa dle předem připraveného zasedacího pořádku, který sestavuje cestovní kancelář v závislosti na datu zakoupení.

Ubytování: různé

hotel

Ubytování
2lůžk. pokojích s vlastním příslušenstvím

Stravování
snídaně, za příplatek večeře

Program zájezdu

1. den: V ranních hodinách odjezd (Praha cca 6:00 hod) a dále dle míst nástupu na Moravu. První zastávkou bude OLEŠNICE – zdejší modrotisková dílna rodiny Danzingerů zastupuje tradiční Olešnický modrotisk , datovaný již k roku 1816. Od roku 2018 je modrotisk jako nehmotné kulturní dědictví zapsáno na listině UNESCO (v 5 zemích). Seznámíme se s touto tradicí na vlastní oči a na závěr si můžeme něco zakoupit pro výzdobu nadcházejících svátků. V Adamově navštívíme KOSTEL SV. BARBORY – Světelský oltář – unikátně dochovaná památka na území ČR – torzo oltáře z cisterciáckého kláštera ve Zwettlu. Vznik je datován do roku 1525, komentovaná prohlídka. HUSTOPEČE – první gurmánskou zastávkou bude návštěva mandlárny , kde se od majitelky rodinné firmy dozvíme zajímavosti o historii pěstování a zpracování mandloní, budeme degustovat 3 druhy Mandlovek, mandlovou kávu či paštiku a další delikatesy. MANDLOŇOVÉ SADY – procházková trasa nádhernou kulisou sadů na zdejší rozhlednu (cca 2,3 km)
2. den: Malebné obce známé svým folklórem, tradičními hodnotami a pohostinností. Vinné sklepy, které zde nalezneme, nás seznámí s bohatou vinařskou tradicí Moravy.
3. den: BORKOVANY – barevný svět kraslic . Hlavním lákadlem pro milovníky tradičního umění je místní MUZEUM KRASLIC , které se pyšní širokou a unikátní sbírkou tohoto mistrovského řemesla. Muzeum nás provede historií výroby kraslic, ukáže různé regionální styly a prezentuje mistrovské práce místních maléreček. Dozvíme se zde mnoho o tradicích, které se v oblasti kolem Borkovan udržují již po generace. KUŘIM – pro milovníky českého filmového dědictví je připravena návštěva četnické stanice , známé z natáčení populárního seriálu "Četnické humoresky". Místní nadšenci nás seznámí i s tím, co jste neviděli a upřesní, co bylo filmaři a scénáristy dobově upraveno pro dnešního diváka. KATEŘINSKÁ JESKYNĚ – pohádkový skvost MORAVSKÉHO KRASU bude naší poslední zastávkou na zájezdě, který nám přiblížil pestrou paletu moravského kulturního dědictví. Od krojů a lidových tradic po vinařské umění a kouzlo kvetoucích sadů. Odjezd domů po trase dle nástupních míst, Praha cca 20:30 hod.

14.03. - 16.03.25 pátek - neděle
snídaně autokarem
Sleva 8% 3 890 Kč 3 579 Kč
cena za 3 dny (2 noci)
21.03. - 23.03.25 pátek - neděle
snídaně autokarem
Sleva 8% 3 890 Kč 3 579 Kč
cena za 3 dny (2 noci)

Cena zahrnuje

  • 2x snídani,
  • průvodce CK

Cena nezahrnuje

  • vstupné,
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 700 Kč,
  • 2x večeře 500 Kč,
  • pojištění storna zájezdu 90 Kč
  • DOPORUČENÉ KAPESNÉ