Česko – Saské Švýcarsko

od 6 650 Kč

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Atraktivní zájezd za poznáním romantické krajiny Česko-saského Švýcarska. Čekají nás nádherné pěší i autobusové výlety k zajímavým skalním vyhlídkám a památkám, k Pravčické bráně, k divokým soutěskám Kamenice, plavba po Labi do saského Bad Schandau, návštěva Drážďan i romantického zámku Moritzburg.


Benešov nad Ploučnicí/Sloup - Hřensko - Pravčická brána - Divoká a Tichá soutěska - pevnost Königstein - Bastei - Bad Schandau - Jetřichovické stěny - Děčín - Drážďany - zámek Moritzburg - Nový Bor - Panská skála

DRÁŽĎANY A MORITZBURG

Orientační ceny vstupného: Zámek Benešov na Ploučnicí 140,-/100,- senioři
Pravčická brána 75,-/25,- senioři
Zámek Moritzburg 6,50 €
Zwinger 10 €/7,50€ senioři
Lázně Toskana Terme – 3 hodiny 12 €/3 hodiny skupinová, děti 6€
Pevnost Königstein 9 €/os - skupinová
Sklářská huť Nový Bor 50,-/40,- senioři
Edmundova soutěska 80,-/40,- senioři
Divoká soutěska 60,-/30,- senioři

Loď Děčín – Bad Schandau 200,-
Bad Schandau
tramvaj 3 €/cesta
Botanická zahrada 2,50 €
Výtah 1,80 €/1,40€ skupina

Kapesné: Doporučujeme min. kapesné ve výši cca 600 Kč a cca 70 € (dle individuálního zájmu o návštěvu objektů).

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 30.06. - 06.07. odjezd A, B, L
18.08. - 24.08. odjezd A, B, L

Ubytování: různé

hotel***

Program zájezdu

1. - 2. den: Ráno odjedeme do oblasti Labských pískovců. Před příjezdem na hotel v Děčíně, navštívíme komplex dvou zámeckých celků v BENEŠOVĚ NAD PLOUČNICÍ - fenomén "saské renesance". V termínu 18.8. místo Benešova nad Ploučnicí navštívíme SLOUP V ČECHÁCH , hrad, který přechází ve skálu. Na 35 m vysoké pískovcové skále leží památkově chráněný objekt Skalní hrad Sloup. 2. den zájezdu
3. den: Saské Švýcarsko. Navštívíme pevnost KÖNIGSTEIN , z jejichž hradeb jsou nádherné výhledy na Labské pískovce a symbol této oblasti BASTEI , skalní most z pískovce, dlouhý 76 m, jenž spojuje Bastei a skalní hrad Neurathen.
4. den: Plavba po Labi výletní lodí po trase Děčín - Hřensko - Bad Schandau . Cestou se nám budou nabízet krásy NP České Švýcarsko. Poplujeme kaňonem řeky Labe, budeme se kochat okolními pískovcovými skalami. Uvidíme vyhlídku Růžový hřeben, Belvedér a další. Kolem 11:00 hod. připlujeme do lázeňského městečka BAD SCHANDAU , v samém centru Saského Švýcarska. Procházka po Labské promenádě, centrum městečka s Dómem, Sendigova kašna, čtvrť Postelwitz s hrázděnými domy, výjezd elektrickým výtahem nad město, krásné vyhlídky. Odpoledne odpočinek a koupání v místních lázních Toskana Terme nebo variantně pro ty kdo nechtějí do lázní např: návštěva Botanické zahrady. V podvečerních hodinách návrat na hotel.
5. den: Krásy NP České Švýcarsko. JETŘICHOVICKÉ STĚNY , středně náročná turistika a procházky v jednom z nejkrásnějších území střední Evropy - labyrint pískovcových skalních měst, kaňonovitá údolí, Mariina skála , Vilemínina stěna, Na Tokáni a další. K večeru prohlídka historické části města DĚČÍN .
6. den: Celodenní výlet do Drážďan. Navštívíme zámek MORITZBURG , nám tak známý z pohádky Tři oříšky pro Popelku, vystavěný Augustem Silným, králem polským a kurfiřtem saským. Následují DRÁŽĎANY "Labská Florencie", prohlídka významných památek města, Brühlská terasa na nábřeží Labe s výhledy, kostel Frauenkirche, renesanční zámek, budova Semperovy opery, galerie Zwinger aj.
7. den: Po snídani se vydáme přes NOVÝ BOR domů, prohlídka sklářské hutě, ruční výroba skla. Cestou zastávka u PANSKÉ SKÁLY , čedičové varhany, známé z pohádky o Pyšné princezně.

Cena zahrnuje

  • 6x polopenzi (snídaně formou bufetu, večeře výběr z menu)
  • 6x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu klim. busem
  • pojištění léčebných výloh při výletech do Německa
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1500 Kč
  • fakult. služby
  • Fakultativní příplatek:
  • lodní výlety
  • pojištění storna zájezdu 105 Kč
  • vstupné
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"