Budapešť - Adventní Budapešť


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Budapešť je skutečnou dominantou na Dunaji, ze které dýchá ta pravá adventní atmosféra.Prohlédnete si město a jeho nevýznamnější památky, zahřejete se horkou medovinou nebo ochutnáte  pečené kaštany.

Program: Ráno z Brna odjezd do Budapešti. Po příjezdu si prohlédneme hradní části města, kde uvidíte Královský palác a Rybářskou baštu, ze které je krásný výhled na břeh Dunaje a také významný gotický kostel Matyášův chrám. Kolem poledne Vás čeká návštěva  největší městské tržnice Vasárcsarnok, kde si budete moci nakoupit maďarské speciality a peší prohlídka historického centra s honosnými bulváry.  Poté budete mít volno k návštěvě adventních trhů na Vörösmartyho náměstí, kde najdete nepřebernou řadou místních specialit. Vánoční trhy v Budapešti na náměstí Vörösmarty, charakterizuje svátečně vyzdobené prostranství s tradičním vánočním stromem, stánky s vánočním zbožím a jeviště s bezmála stem připravených programů. Jedinečná, bezmála měsíc trvající událost, se postupem času rozvinula v mezinárodní atrakci. Za svoji popularitu vděčí zejména tradičním oblíbeným programům, jako jsou: otevírání Adventního kalendáře v kavárně Gerbeaud, oživlý Betlém, soutěž ve zdobení vánočního stromku, ad. Hlavní atrakcí budapešťských Vánoc zůstává vánoční trh, na kterém lidoví umělci a drobní řemeslníci prodávají své rukodělné výrobky s vánoční tematikou. Vánoční atmosféru zvýrazňuje vůně perníčků, skořice, svařeného vína i jehličí linoucí se po celém náměstí.  Buďte tedy srdečně zváni na tradiční svátky klidu, vánoční pohody a vzájemného porozumění Vánoční trhy v Budapešti patří mezi deset nejkrásnějších v Evropě. A tak není divu, že do maďarské metropole kromě tisíců turistů jednou za rok zamíří z finského Laponska i skutečný a nefalšovaný Mikuláš – Joulopukki. Budapešťské vánoční trhy toho však nabízejí daleko víc. K večeru je odjezd z Budapešti do nástupních míst. Předpokládaný příjezd je v pozdních večerních hodinách.

Nástupní místa a orientační časy odjezdů: Olomouc    4:10 - příplatek 100 Kč
Prostějov   4:30 -  příplatek 100 Kč
Vyškov       5:00 - příplatek 100 Kč
Brno           5:30 
Břeclav      6:10
Bratislava  7:00

Poznámka: Cestovní kancelář si vyhrazuje právo na chybu publikovaných cen či ternímů. Závazná pro CK i kupujícího je pouze cena uvedena ve SMLOUVĚ O ZÁJEZDU potvrzená pracovníkem CK!

Cena zahrnuje

  • dopravu busem (WC, klimatizace, DVD, bar-teplé a studené nápoje za Kč)
  • služby průvodce
  • pojištění CK  ve smyslu zákona 159/99 Sb

Cena nezahrnuje

  • Možné příplatky:
  • Komplexní cestovní pojištění 34 Kč / osoba / zájezd
  • Místenka v buse 100 Kč / osoba