Budapešť - Adventní BUDAPEŠŤ


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

VÁNOČNÍ TRHY V BUDAPEŠTI S MOŽNOSTÍ NÁVŠTĚVY TERMÁLNÍCH LÁZNÍ Buďte srdečně zváni na tradiční svátky klidu, vánoční pohody a vzájemného porozumění. Vánoční trhy v Budapešti patří mezi deset nejkrásnějších v Evropě. A tak není divu, že do maďarské metropole kromě tisíců turistů jednou za rok zamíří z finského Laponska i skutečný a nefalšovaný Mikuláš – Joulopukki. Budapešťské vánoční trhy toho však nabízejí daleko víc.

Program : Ráno z Brna odjezd do Budapešti. Prohlédneme si maďarskou metropoli ležící na obou březích Dunaje, která vznikla spojením kopcovité části Buda s rovinatou Peští. Toto úchvatné město nabízí spoustu zajímavých památek. Buda je část s mnoha romantickými zákoutími, královskou rezidencí a Matyášovým chrámem. Pešť to je například Országház - velkolepá budova parlamentu otočená směrem k řece a jeden z národních symbolů Maďarska. Z návrší Gellért, kde je možné navštívit pevnost, se rozevírá pohádkový výhled na obě části města. Alternativně je možné strávit celé dopoledne v termálních lázních. Poté navštívíme tržnici s nepřebernou řadou místních specialit a následně si vychutnáme atmosféru vánočních trhů. Vánoční trhy v Budapešti na náměstí Vörösmarty, charakterizuje svátečně vyzdobené prostranství s tradičním vánočním stromem, stánky s vánočním zbožím a jeviště s bezmála stem připravených programů. Jedinečná, bezmála měsíc trvající událost, se postupem času rozvinula v mezinárodní atrakci. Za svoji popularitu vděčí zejména tradičním oblíbeným programům, jako jsou: otevírání Adventního kalendáře v kavárně Gerbeaud, oživlý Betlém, soutěž ve zdobení vánočního stromku, ad. Hlavní atrakcí budapešťských Vánoc zůstává vánoční trh, na kterém lidoví umělci a drobní řemeslníci prodávají své rukodělné výrobky s vánoční tematikou. Vánoční atmosféru zvýrazňuje vůně perníčků, skořice, svařeného vína i jehličí linoucí se po celém náměstí.

Poznámka : Cestovní kancelář si vyhrazuje právo na chybu publikovaných cen či ternímů. Závazná pro CK i kupujícího je pouze cena uvedena ve SMLOUVĚ O ZÁJEZDU potvrzená pracovníkem CK!

Doprava: autokarem

Nástupní místa zdarma : Brno, Břeclav, Bratislava


Cena zahrnuje

  • dopravu zahraničním busem
  • služby průvodce

Cena nezahrnuje

  • Možné příplatky:
  • komplexní cestovní pojištění 30 Kč/osoba
  • místenka v buse 200 Kč/osoba
  • vstupné do termálních lázní