Bratislava – Vídeň - Budapešť


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Trvale oblíbený zájezd nás zve k návratu do dob, kdy tato města ležela v jedné zemi. Není bez zajímavosti shlédnout dnešní život metropolí, tak úzce spjatých s naší historií. Prohlédneme si metropole na Dunaji - Bratislavu, Budapešť i Vídeň a odpočineme si v termálních lázních Velký Meder.

Bratislava – Budapešť – Velký Meder – Vídeň

PLAVBA LODÍ PO DUNAJI DO VÍDNĚ

RELAXACE V TERMÁLNÍCH LÁZNÍCH

Orientační ceny vstupného: Velký Meder - celodenní 10 € (senioři nad 62 roků, 8 €), 3hodinová 7,5 € (senioři nad 62 roků, 6,5 €)

Bratislava - Michalská brána 4,50 €/ senioři 2,50 €
Bratislava - Katedrála Sv. Martina 2,5 €
Bratislavský hrad 10 €/senioři 4 €
Bratislava – vláček městem 8 €

Budapešť – Rybářská bašta 700 HUF
Budapešť – Matyášův chrám 1800 HUF
Budapešť – Bazilika sv. Štěpána 350 HUF


Vídeň - Hofburg 13,9 €
Vídeň - sv. Štěpán (věž) 5 €
Vídeň - Parlament 5 €
Vídeň - metro 2,2 €
Vídeň - Schatzkammer 12 €

Kapesné: Doporučujeme min. kapesné ve výši cca 75 € a cca 3000 HUF (dle individuálního zájmu o návštěvu objektů). Výměna peněz možná na hranicích v bankách či ve vybraných směnárnách v ČR.

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 19.04. – 22.04. odjezd B, F

22.08. – 25.08. odjezd B, F

Ubytování: různé

hotel***

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách z republiky na Slovensko, do bývalého Prešpurku, dnešní BRATISLAVY . Prohlídka nejvýznamnějších památek města, které se většinou nachází v historickém jádru Starého města , Michalská brána - jediná z původních středověkých opevnění, symbol města Bratislavský hrad , tyčící se na plošině 85 m nad Dunajem, Grasalkovičův palác - sídlo slovenského prezidenta, katedrála sv. Martina - korunovační kostel uherských králů, Františkánský kostel ze 13. stol., kouzelné uličky Starého města aj. Ubyt. v Bratislavě.
2. den: Celodenní výlet do BUDAPEŠTI, jež byla stavěna jako hlavní město Uherska. Okružní jízda městem, pěší prohlídka významných památek: BUDA , hradní čtvrť (Rybářská bašta, Matyášův chrám, kde je uložena původní uherská koruna, Královský habsburský palác). PEŠŤ , impozantní budova Parlamentu, tržnice a Váci utca, nákupy, variantně návštěva termálních lázní . Večer návrat na ubytování.
3. den: Odpočinkový a relaxační den v termálním koupališti VELKÝ MEDER . Moderní areál se řadí k jednomu z nejhezčích na Slovensku, nachází se v prostředí lesoparku a zdejší vody přispívají k celkové regeneraci organismu (celodenní vstupné do termálů cca 10 €). Návrat na ubytování.
4. den: Do hlavního města mocnářství VÍDNĚ připlujeme lodí po Dunaji. Vídeň, to je především baroko a klasicismus, ale i světoznámý porcelán, luxusní Ples v opeře, společenský život. Málokde na světě jsou památky soustředěny na tak malé ploše kolem centra jako právě ve Vídni. Prohlídka historického centra - monumentální Dóm sv. Štěpána, Figarohaus - zde bydlel a složil Figarovu svatbu W. A. Mozart, Hofburg - bývalá císařská rezidence, jedinečná palácová stavba, jejíž vznik se datuje do 13. století - "město ve městě", najdeme zde stopy po císařovně Marii Terezii, císaři Leopoldovi a dalších panovnících spojených s naší historií, procházka po Augustinerstrasse se souborem náměstí a paláců, navštívíme okolí radnice - Nová radnice, budova Parlamentu aj. Ve večerních hodinách odjezd do republiky.

Cena zahrnuje

  • 3x snídani
  • 3x ubytování v hotelu*** - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • lodní lístek Bratislava – Vídeň
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 1400 Kč
  • 3x večeře 800 Kč
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex pojištění vč. storna zájezdu 140 Kč
  • vstupné, fakult. služby
  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"