Myanmar a Thajsko


  • ubytování: zařízené stanyubytování: zařízené stany
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Přijměte pozvání do dvou úžasných buddhistických zemí, pravých klenotů jihovýchodní Asie. Pomalu se otevírající Myanmar si stále zachovává kouzlo turisty málo objevené destinace. Navzdory překotným změnám se tu dosud setkáme s unikátními prvky tradičního života. Navštívíme nejkrásnější pagody a chrámy, zastavíme se v královském městě Mandalaji a budeme žasnout nad dechberoucí vznešeností pugamských chrámů, které jsou nově od r. 2019 pod ochranou UNESCO. Turisty prověřené a oblíbené Thajsko má také stále co nabídnout: nesmírně přátelské a usměvavé obyvatele, fantastické jídlo a samozřejmě nádherné památky i rozmanitou přírodu. A pro zájemce též prodloužení v krásné tropické krajině jižního Thajska.
Velikost skupiny:

8–16 účastníků
Záložka Něco navíc:

Jaktože má barmský kalendář osm dní, když v Barmě počítají týden od pondělí do neděle jako u nás? Středa je totiž rozdělena na dva dny – na dopoledne a odpoledne. Každý Barmánec pak musí vědět, ve kterém dni se narodil, aby mohl chodit obětovat do chrámu svému ochrannému zvířeti, které ke každému dni přináleží.

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Rangún : přílet; dle časových možností krátká procházka večerním městem.
3. den: Rangún : 98 m vysoká pagoda Shwedagon (nejposvátnější v zemi), obrovský Buddha v Chauktatgyi; trh Bogyoke Aung San – úžasné panoptikum barmského života .
4. den:
5. den: Pugam : půldenní výlet k hoře Popa – výstup na vrchol odměněný úžasným výhledem, svatyně předbuddhistických natů ; dokončení prohlídky planiny chrámů – západ slunce nad Pugamem .
6. den: Pugam – Mandalaj : přelet do bývalého královského města – chrám Mahamuni s nejuctívanější sochou Buddhy v zemi , řemeslnické dílny; večer na Mandalajské hoře s výhledem na řeku Iravádí.
7. den: Mandalaj – Minkun : výlet s plavbou po řece Iravádí do Minkunu – pozůstatky největší plánované pagody světa , největší funkční zavěšený zvon na světě (90 tun); podvečerní Amarapura se slavným 1,2 km dlouhým mostem z týkového dřeva .
8. den: Mandalaj – Bangkok : přelet do Thajska; Město andělů – dle času příletu procházka rušnými uličkami či projížďka lodí po řece Chao Phraya .
9. den: Bangkok : překrásně zdobený areál Královského paláce , perly thajského chrámového umění – Wat Phra Keo (smaragdový Buddha) či Wat Traimit (zlatý Buddha); živá čínská čtvrť s obchůdky a rušnou atmosférou.
10. den: Bangkok – Ayutthaya – Lopburi : historický park s mnoha buddhistickými chrámy – pozůstatky metropole jedné z nejstarších a nejmocnějších říší JV Asie ; pokračování do Lopburi – prastaré chrámy obvykle obklopené houfy opic.
11. den: Ayutthaya – Kanchanaburi : přejezd do města se známým mostem přes řeku Kwai – návštěva historických míst spojených s 2. sv. válkou v krásné scenérii hornaté tropické krajiny.
12. den: Kanchanaburi : celodenní výlet vlakem po tzv. Železnici smrti (stavba v nelidských podmínkách si vyžádala životy až 100 000 válečných zajatců) – projížďka krásnou thajskou krajinou , nádherné kaskádovité vodopády Erawan se smaragdovými jezírky.
13. den: Kanchanaburi – Bangkok – Praha: ranní návštěva plovoucího trhu ; pokračování do Bangkoku a večer odlet, přílet do ČR 14. den.
14. den: PRODLOUŽENÍ V JIŽNÍM THAJSKU Bangkok – Surat Thani – Khao Sok : přelet na jih Thajska a přejezd do národního parku – projížďka lodí po řece a pozorování divokého života v džungli .
15. den: NP Khao Sok : celodenní nenáročný program v krásné tropické přírodě – bohatá flóra stálezeleného pralesa, zajímavá krasová krajina , říčky a vodopády , domov četných druhů zvířat .
16. - 17. den: Khao Sok – Krabi : přesun do plážového letoviska v krásné krasové krajině v oblasti Krabi – odpočinek u moře s možností koupání, vodních sportů či individuálních výletů.
18. - 19. den: Krabi – Praha: odpoledne přesun na letiště a odlet přes Bangkok (případně přesun a odlet z Phuketu) zpět do vlasti, přílet do ČR 19. den.

Cena zahrnuje

  • letenka Praha–Rangún / Krabi (Phuket)–Praha (vč. všech poplatků)
  • 3x přelet (Rangún–Pugam–Mandalaj–Bangkok) + 1x v prodloužení (Bangkok–Surat Thani)
  • pronajaté mikrobusy
  • projížďka lodí v Bangkoku
  • výlet vlakem v Kanchanaburi
  • 11x hotel *** se snídaní (+ 4x hotel v prodloužení)
  • vstupy do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
  • český odborný průvodce China Tours

Cena nezahrnuje

  • jednolůžkový pokoj – 9200 Kč
  • myanmarské vízum – 1400 Kč
  • jednolůžkový pokoj – 6200 Kč