Atlantické Pobřeží Francie


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací
    • cestovkapohoda.cz

Vydejte se s námi na zájezd k Atlantickému pobřeží Francie, čeká nás relaxace na obřích písečných dunách, ochutnávky vína, ústřic, panorama španělských Pyrenejí, bohaté tradice a jedinečná kultura Baskicka.

La Rochelle – ostrov Ile d´Aix – Bordeaux – Gujan-Metras – Dune du Pilat - La Rhune – Sare - San Sebastian – St-Jean-De-Luz – Biarritz – Bayonne – Äinhoa – Ezpeleta – St-Jean-Pied-Du-Port –Lourdes – NP Cirque de Gavarnie – Toulouse – Carcassonne

MAJESTÁTNÍ PYRENEJE A HRDÉ BASKICKO

Orientační ceny vstupného: La Rochelle:
- akvárium 13 €
- autobus na ostrov Ile de Ré 5 €
- lodní výlet na ostrov Ile d´Oléron 25,50 €
- muzeum modelů 12€
Bordeaux:
- degustace vína 18 €
Arcachon:
- ochutnávka ústřic 8 €
- muzeum ústřic 6 €
Pyreneje:
- vláček na vrchol La Rhune 19 €
San Sebastián:
- muzeum námořnictví 12 €
Pau:
- zámek 7 €
Toulouse:
- muzeum kosmonautiky a vesmíru 35 € - muzeum středověkých starožitností 7 €
- muzeum baziliky St. Sernin 7 €

Kapesné: Dle individuálního zájmu o návštěvu památek doporučujeme 150 €

Doprava: autokarem

Nástupní místa: 04.07. - 11.07. Odjezd C, P

Ubytování: různé

hotel

Program zájezdu

1. den: V dopoledních hodinách odjezd z ČR.
2. den: V ranních hodinách nás v LA ROCHELLE přivítá nekonečná vodní pláň Atlantiku. Projedeme se starým přístavem se strážní věží Tour de la Chabne. Lodí poplujeme kolem známé pevnosti Boyard na ostrov Î LE D´AIX a navštívíme jedno z největších akvárií v Evropě. Odpoledne pojedeme do oblasti Cognac na degustaci koňaku a pineau a přejedeme na ubytování v oblasti Bordeaux.
3. den: Dopoledne prohlídka velkolepé vinařské metropole a přístavu na řece Garonne BORDEAUX (UNESCO). Dobu největšího rozmachu města připomínají okázalé paláce, slavné butiky, kavárny a katedrála St. André. Navštívíme Muzeum vína a obchod s vínem ve čtvrti Chartrons s možností degustace. Přejezd do obce GUJAN – MESTRAS v Arcachonském zálivu, ochutnávka mořské delikatesy ústřice a dovíme se vše o jejím náročném rozmnožování a chovu. DUNE DU PILAT , nejvyhledávanější přírodní atrakce oblasti, písečné duny na pobřeží Atlantiku. Odpočinek a koupání až do odjezdu na ubytování.
4. den: Po snídani se vydáme na cestu ke španělským hranicím. Zubačkou vyjedeme na horu LA RHUNE , fantastický výhled, jak na atlantické pobřeží Francie, tak i na vrcholky Pyrenejí. Návštěva typické baskické vesničky SARE a španělského letoviska SAN SEBASTIAN , oblíbené také španělskou královskou rodinou, která ho využívala jako své letní sídlo a později také generál Franco. Osobitá atmosféra, možnost koupání. Zastávka v rybářské vesničce ST-JEAN-DE-LUZ s nejvýznamnějším baskickým kostelem Église St-Jean-Baptiste, který se stal dějištěm okázalé svatby Ludvíka XIV. Před návratem na ubytování zastávka v mondénním letovisku BIARRITZ .
5. den: Oblast hrdých francouzských Basků. BAYONNE , prohlídka katedrály a místní tržnice. ÄINHOA hlavní město baskické červené papriky. EZPELETA , malebné domy a masivními kamenné kostely. ST-JEAN-PIED-DU-PORT , typická baskická kultura ale i svatojakubská cesta. Přejezd na ubytování.
6. den: Po snídani zamíříme do zázračných LOURD , atmosféra mystického poutního místa. Procházka v CIRQUE DE GAVARNIE (UNESCO) nám zprostředkuje zážitek zcela jiný. V tomto národním parku, který je obklopen 11 třítisícovými vrcholy, se s hukotem řítí do hloubky nejdelší evropský vodopád. V případě špatného počasí podnikneme náhradní program, zavítáme do místní jeskyně, projedeme se loďkou i vláčkem. Přejezd na ubytování v TOULOUSE v blízkosti Aeroskopie.
7. den: Na okraji města TOULOUSE budeme mít možnost navštívit Muzeum letadel a letectví - AEROSCOPII , pro omezený počet zájemců je možné zarezervovat též návštěvu výroby Airbusu A380. Odpoledne městské tržiště, církevní stavby, např. největší románská bazilika St-Sernin, honosná budova radnice a nábřeží řeky Garonne s mostem Pont Neuf. Cestou domů krátce zastavíme v CARCASSONNE (UNESCO), výspa katarů a útočiště středověké intelektuální elity, romantické město s dvojitým prstencem hradeb ozdobené několika tucty mocných věží.
8. den: Příjezd do ČR ve večerních hodinách

Cena zahrnuje

  • 5x snídani
  • 5x ubytování v hotelu - 2lůžk. pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • 1lůžk. pokoj 4290 Kč (povinné při nedoobsazení)
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 280 Kč
  • ochutnávky
  • plavby lodí, fakult. služby
  • vstupné, pobytovou taxu