Adventní Vídeň + PRŮVOD ČERTŮ V RETZU (autobusem z Ostravy)


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z předvánoční Vídně a užijete si průvod čertů ve vinařském Retzu. Zhlédnete barokní klenot Karlskirche i slavnou Albertinu a vychutnáte si průvod čertů i atmosféru vánočních trhů v Retzu. Prožijte s námi kouzlo rakouských Vánoc, nenechte si ujít čerty Krampuse a poznejte adventní Vídeň!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Ve velmi brzkých ranních (kolem 4. hodiny)   hodinách odjezd z   Ostravy  přes  Frýdek-Místek ,  Hranice  a  Olomouc ,   příjezd do Vídně k budově  Stadionu. Při společné dopolední procházce Vídní  uvidíme barokní Karlskirche,   Státní Operu,   hotel Sache r ,   Albertinu,   Augustiánský kostel,   Korutanskou třídu,   Císařskou hrobku a Dóm sv. Štěpána, kde bude dostatek času na bezplatnou prohlídku interiéru této nejvýznamnější gotické památky Rakouska. Tuto zastávku lze také využít k návštěvě některé z vídeňských kavárniček a ochutnat jablečný štrúdl nebo vídeňský dortík Sacher.  Poté budeme pokračovat  pěší zónou Na Příkopech s morovým sloupem, kolem chrámu, který je zasvěcen sv. Petrovi až ke komplexu Hofburg. Hofburg je rozsáhlý areál císařského sídla habsburských panovníků. Zhlédneme  exteriér budovy jezdecké školy s krásnými lipicány, Parlament   a   Burgtheater.  Odpoledne (kolem 14. hodiny) se přesuneme do rakouského  vinařského městečka Retz . Ve městě se na vyzdobeném náměstí také konají  adventní trhy , na kterých lze ochutnat selské speciality, pečené kaštany, zahřát se lahodným punčem či svařeným vínem. Retz je zajímavý také tím, že se zde nachází největší vinařský sklep v Rakousku.  Kolem půl páté začíná  průvod typických rakouských čertů Krampusů, velkolepé shromáždění horských čertů. Čertovské řádění se dědí z generace na generaci, stejně jako obdivuhodné detailně vyřezávané masky z lipového nebo borového dřeva. Na masky se upevňují pravé beraní, mufloní, kamzičí nebo jelení i kozí rohy, které mohou být až metr dlouhé. Rohatí krasavci jsou opravdu strašidelní, takže jestli se někdo bojí našich českých čertů, setkání s těmi rakouskými pro něj bude náročná „stezka odvahy“.  Hrozivé masky ,  hlučné řinčení řetězů a zvonců, jekot a řev za doprovodu pyrotechnických efektů je nezapomenutelným zážitkem. Ve večerních hodinách odjezd z Retzu a návrat do ČR   (předpokládaný příjezd do Ostravy kolem půlnoci).

Cena zahrnuje

  • autobusovou dopravu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • MHD ve Vídni (cca 4 €) a vstupné do památek