Adventní Vídeň + PRŮVOD ČERTŮ V RETZU (autobusem z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Adventní víkend s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější z předvánoční Vídně, navštívíte moravské historické Znojmo a užijete si průvod čertů ve vinařském Retzu. Zhlédnete barokní klenot Karlskirche i slavnou Albertinu a vychutnáte si dvojitou porci vánočních trhů. Prožijte s námi kouzlo rakouských Vánoc, nenechte si ujít čerty Krampuse a poznejte adventní Vídeň!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Prahy  cca v 7:00 h.  Příjezd do Znojma . V dopoledních hodinách následuje p rohlídka města Znojma s průvodcem . Znojmo je město s bezmála tisíciletou historií. Kromě nádherného centra města bude  možnost navštívit místní podzemí . Jedná se o unikátní labyrint chodeb, který se vine pod městem v délce téměř třiceti kilometrů, někde i ve čtyřech úrovních. Poté se přesuneme do rakouského  vinařského městečka Retzu . Ve městě se na vyzdobeném náměstí také konají  adventní trhy , na kterých lze ochutnat selské speciality, pečené kaštany, zahřát se lahodným punčem či svařeným vínem. Retz je zajímavý také tím, že se zde nachází největší vinařský sklep v Rakousku. Obrovský sklepní labyrint pod centrem města je 21 km dlouhý, až 25 m hluboký a je mnohem rozsáhlejší než nadzemní síť ulic. Že by ideální domov pro čerty? Kolem 16:30 h začíná  průvod typických rakouských čertů Krampusů. Velkolepé shromáždění horských čertů. Čertovské řádění se dědí z generace na generaci, stejně jako obdivuhodné detailně vyřezávané masky z lipového nebo borového dřeva. Na masky se upevňují pravé beraní, mufloní, kamzičí nebo jelení i kozí rohy, které mohou být až metr dlouhé. Rohatí krasavci jsou opravdu strašidelní, takže jestli se někdo bojí našich českých čertů, setkání s těmi rakouskými pro něj bude náročná "stezka odvahy".  Hrozivé masky ,  hlučné řinčení řetězů a zvonců, jekot a řev za doprovodu pyrotechnických efektů je nezapomenutelným zážitkem. Po skončení průvodu  odjezd na ubytování . 
2. den: Po snídani následuje následuje přesun do Vídně a p rohlídka města s průvodcem . Po příjezdu do Vídně půldenní prohlídka centra Vídně s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou vídeňských muzeí, galerií a jiných památek. Při společné procházce  s průvodcem uvidíte barokní Karlskirche,   Státní Operu,   hotel Sacher,   Albertinu,   Augustiánský kostel, Korutanskou třídu,   Císařskou hrobku   a   dóm sv. Štěpána, kde bude dostatek času na prohlídku interiéru této nejvýznamnější gotické památky v celém Rakousku. Tuto zastávku lze také využít k procházce úzkými středověkými uličkami, návštěvě některé z vídeňských kavárniček či ochutnání jablečného štrúdlu nebo dortíku Sacher.  Poté budeme pokračovat  pěší zónou Na Příkopech s morovým sloupem, kolem chrámu, který je zasvěcen sv. Petrovi až ke komplexu Hofburgu .  Hofburg je rozsáhlý areál císařského sídla habsburských panovníků. Zhlédneme  exteriér budovy jezdecké školy lipicánů,   Parlamentu   a   Burgtheateru. Procházku zakončíme před budovou radnice, kde se konají  slavné adventní trhy.  Zde si můžete vychutnat pravou vánoční atmosféru s punčem, vánočním cukrovím, marcipánem, praženými kaštany a mnoha jinými dobrotami. Odjezd z Vídně  po 18:00 hod, příjezd do Prahy okolo 23 hod.

Cena zahrnuje

  • dopravu autobusem v plné výbavě
  • 1x ubytování v hotelu/ penzionu
  • 1x snídani
  • služby průvodce po dobu zájezdu

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • MHD ve Vídni (cca 4 eura)
  • vstupné do navštívených objektů
  • doporučené kapesné 80 €/osoba
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 500 Kč