Adventní Krakow (autobusem z Brna)


  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Adventní zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejkrásnější ze vznešeného předvánočního Krakowa. Projdete se pod královským hradem Wawel kolem jeskyně s pověstným drakem, zhlédnete biskupský palác a zamíříte ke slavné Sukiennici. Vychutnáte si sváteční trhy s vůní punče, pitného medu či klobás. Prožijte s námi kouzlo Vánoc a poznejte adventní Krakow!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Po příjezdu do Krakowa půldenní prohlídka centra města s průvodcem a poté volné odpoledne, které můžete strávit na adventních trzích či prohlídkou muzeí a jiných památek.  Odjezd z Brna v brzkých ranních hodinách (okolo 5:00 hod) a příjezd do Krakowa. Po nábřežní promenádě pod královským hradem Wawelem projdeme okolo jeskyně, kde žil pověstný drak , a vystoupáme na samotný hrad. Uvidíme královský palác a baziliku , kde jsou pohřbeny významné osobnosti polské historie včetně tragicky zesnulého prezidenta Kaczynského . Dvěma nejstaršími ulicemi, ulicí Grodzkou a Kanonicza , se dostaneme do samotného centra města. Projdeme kolem biskupského paláce , hlavní budovy Jagelonské univerzity a pak už nás čeká hlavní náměstí Rynek Glowny se svou slavnou Sukiennicí a kostelem Panny Marie. Ulice Florianska nás dovede až k Barbakanu, kde prohlídku ukončíme. V každou celou hodinu nás na ubíhající čas upozorní "hejhalice" , vyhrávající z věže Mariánského kostela. Právě Rynek Glowny je místem největších vánočních trhů ve městě s tradičními jídly a uměleckými řemeslnickými předměty. Tady jsou soustředěny stánky, kulturní program i návštěvníci. U stánků si můžeme pochutnat na místních specialitách jako vánoční punč, pitný med (neplést s medovinou), ovoce napíchnuté na špejli obalené čokoladou, tradiční klobásu, smažené pstruhy, prejt či smažené placky. Z vánočního sortimentu pak zakoupit vánoční baňky, dřevěné a přírodní ozboby, pokladničky a svíčky. V malých historických krámcích Sukiennice se prodává hlavně kůže a šperky ze zlata, stříbra, jantaru a dalších drahých kamenů. Bezpečnost trhů je pak pod "patronací" legendy o bratrokrveprolití a jeho výstrahou je pověšený nůž v Sukiennici. Najdete ho bez pomoci průvodce? Odjezd z Krakowa  po 17 hod, předpokládaný příjezd do Brna po 21 hodině.

Cena zahrnuje

  • autobusovou dopravu
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • vstupné do památek