Adventní Bratislava + BUDAPEŠŤ + VÍDEŇ (autobusem z Prahy)


  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Pobytové zájezdy
    • Eurovíkendy

Trojice zážitků v jednom… Proč ne? Připravte se na prodloužený víkend s jedinečnou atmosférou sváteční Bratislavy, Budapešti a Vídně. Se znalým průvodcem stihnete barokní Karlskirche i Státní operu. Impozantní Parlament, Královský palác a Matyášův chrám. Bratislavský hrad i katedrálu sv. Martina. Dopřejte si trojitou porci Vánoc a prožijte advent v nejkrásnějších evropských metropolích!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: EASY (35 Kč / den / osoba)
UNIVERSAL + STORNO (60 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Program zájezdu

1. den: Prohlídka Bratislavského hradu, historického centra Bratislavy a osobní volno pro návštěvu adventních trhů. V ranních hodinách odjezd z ČR, kolem poledne příjezd do Bratislavy. Společnou prohlídku zahájíme procházkou k jednomu z ústředních symbolů slovenské metropole, Bratislavskému hradu, který se tyčí ve výšce 85 metrů nad řekou Dunaj. Hrad byl postaven v 15. století a v minulosti sloužil coby sídlo panovníka. V blízkosti hradu uvidíme také klasicistní budovu Primaciálního paláce postavenou coby sídlo kardinála maďarské církve a budovu Grasalkovičova paláce, která je v současnosti oficiálním sídlem slovenského prezidenta. Poté navštívíme gotickou katedrálu sv. Martina, která bývala dříve korunovačním kostelem uherských králů, o čemž dodnes svědčí pozlacená uherská koruna na špičce kostelní věže. Nemineme ani blízký Františkánský kostel ze 13. století. V uličkách Starého města si užijeme spoustu obchůdků, restaurací a samozřejmě kouzelné adventní trhy. Vyrazit na ně můžeme hned na tři místa – na Hlavní náměstí se Starou radnicí, na Primaciální nebo Hviezdoslavovo náměstí. V odpoledním individuálním volnu si můžete jejich atmosféru vychutnat nad hrníčkem svařeného vína a talířem místních specialit, případně volno využít k předvánočním nákupům. Ve večerních hodinách odjezd autobusem na hotel do Budapešti.
2. den: Během dopoledne půldenní prohlídka Budapešti a poté volné odpoledne určené k návštěvě adventních trhů či budapešťských vyhlášených lázní, místních muzeí, galerií a jiných památek.   Ráno odjezd z hotelu  do centra Budapešti. Při procházce  historickými částmi měst Budína a Pešti  zhlédneme ta nejkrásnější místa maďarské metropole,  města habsburské pompéznosti i úžasných termálů . Projdeme se kolem Královského paláce,  korunovačního Matyášova chrámu  a dominanty Budapešti,  Rybářské bašty. V dopoledních hodinách stihneme i  nejkrásnější „pešťskou“ ulici, Váci , která vede až k náměstí s vánočními trhy a k bazilice sv. Štěpána, patrona země. Během prohlídky určitě nevynecháme pohled na nejimpozantnější evropskou budovu parlamentu. Odpoledne nás čeká pravý prožitek z  vánoční atmosféry . Na mnohých budapešťských náměstích se konají adventní trhy , jejichž součástí je  doprovodný kulturní program . U stánků lze zakoupit umělecké předměty nebo si pochutnat na tradičních pamlscích a hřejivých nápojích. Nenechte si ujít  sváteční medovinu   či pečené kaštany při tónech vánočních koled a vychutnejte si pohodovou atmosféru. Odpolední volno lze také využít  individuálně k návštěvě muzeí, galerií nebo některých z vyhlášených termálních lázní. Návrat na hotel do Budapešti.
3. den: Půldenní prohlídka centra Vídně a volné odpoledne pro návštěvu adventních trhů či prohlídku vídeňských muzeí, galerií a jiných památek.  Po snídani odjezd z Budapešti do Vídně. Příjezd do Vídně ke Stadionu. Při společné procházce uvidíme barokní Karlskirche ,  Státní operu ,  hotel Sacher ,  Albertinu ,  Augustiniánský kostel ,  Korutanskou třídu ,  Císařskou hrobku  a  dóm sv. Štěpána, kde bude dostatek času na prohlídku interiéru této nejvýznamnější gotické památky v celém Rakousku. Tuto zastávku lze také využít k procházce úzkými středověkými uličkami, návštěvě některé z vídeňských kaváren či ochutnání jablečného štrúdlu nebo Sacherova dortu. Poté budeme pokračovat  pěší zónou s morovým sloupem Graben neboli Příkop, kolem chrámu, zasvěcenému sv. Petrovi, až ke komplexu Hofburg, rozsáhlému areálu císařského sídla habsburských panovníků. Zhlédneme exteriéry  budov jezdecké školy lipicánů ,  Parlamentu  a  Burgtheateru . Procházku zakončíme před budovou radnice, kde se konají  slavné adventní trhy . Zde si můžete vychutnat pravou vánoční atmosféru s punčem, vánočním cukrovím, marcipánem, praženými kaštany a mnoha jinými dobrotami. V podvečer odjezd z Vídně (opět od budovy Stadionu) a návrat do ČR .

Cena zahrnuje

  • doprava autobusem
  • 2x ubytování v hotelu v Budapešti
  • 2x snídaně
  • průvodce

Cena nezahrnuje

  • cestovní pojištění
  • MHD (cca 4 EUR) a vstupné do památek
  • doporučené kapesné 160 € + 12 000 HUF/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 1 300 Kč